Vermijd drukte. Zo doe je dat in Gelderland
Vanwege de COVID-maatregelen recreëren veel Nederlanders in eigen land. Gelderland is daarvoor een zeer populaire provincie. De nieuwe ‘druktemeter’ laat zien waar je met een gerust hart naartoe kunt.

Veilig dagje uit
Het wordt dan ook steeds drukker. Gelders gedeputeerde van Natuur, Peter Drenth, bracht vrijdag 26 juni 2020 al een bezoek aan Landgoed Middachten met handhavers. Dit in het kader van het mooi en veilig houden van de natuur. Om recreanten een veilig dagje uit te kunnen bieden, gaf de provincie Gelderland Bureau Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen de opdracht voor het realiseren van een digitale druktemeter.

De druktemeter is een hulpmiddel om te zien waar je nog prima naar toe kan gaan.

Groen, oranje of rood
De druktemeter is een kaartje dat werkt als een stoplicht. Rood staat voor druk, oranje voor matig druk en groen staat voor rustig. De rode plekken kunt u maar beter vermijden. Groen zijn de plekken waar je met een gerust hart naartoe kunt gaan in Gelderland.

Drie maal daags
Drie maal daags geven plaatselijke experts door of het druk, matig druk of rustig is. Denk aan VVV’s, ondernemers, attracties, parken en organisaties zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Al hun gegevens komen samen op het kaartje. Het kaartje is zo een druktemeter oftewel een ‘monitor zoekersdrukte’. Wilt u het kaartje bekijken? Klik dan hier. U vindt het kaartje ook op onze startpagina en de website’s van VVV Epe en Visit Veluwe

Druktemeter
Van 29 juni tot 15 september 2020 geeft deze druktemeter aan hoe druk het ongeveer is op Gelderse toeristische locaties. De Gelders Gedeputeerde van Toerisme, Peter van ’t Hoog, lanceerde 29 juni 2020 in het bijzijn van onder andere de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch het digitale hulpmiddel feestelijk.