Bij KOM Kinderopvang is contact met kinderen en ouders een belangrijk punt binnen de organisatie. Onder ‘normale omstandigheden’ is het nationale voorleesontbijt een moment waarbij alle kinderen welkom zijn. Dat kan op dit moment helaas niet. Een groots georganiseerd voorleesontbijt met alle kinderen aan tafel is nu niet mogelijk.

 

Om de kinderen van alle locaties van KOM Kinderopvang in Heerde, Wapenveld, Epe en Vaassen toch te laten genieten van een voorleesmoment, organiseert KOM een digitaal voorleesmoment. Pedagogisch medewerker Lisette leest de kinderen op een bijzondere buitenlocatie online voor uit het boek ‘Coco kan het’. Dit boek is dit jaar verkozen tot beste prentenboek van 2021 en staat centraal tijdens de nationale voorleesdagen.

De voorleescoördinatoren hebben de handen ineen geslagen om dit voorleesmoment online te organiseren. De ouders van de kinderopvang, peuterspeelzalen en BSO’s kunnen dit ‘voorleesfilmpje’ online via een mobiele telefoon of laptop bekijken met hun kind op een moment dat goed uitkomt. Op deze manier kunnen de kinderen bij KOM Kinderopvang toch genieten van het Nationale Voorleesontbijt.

 

Naast dit centraal georganiseerde digitale voorleesmoment, leest een pedagogisch medewerker regelmatig voor aan kinderen uit de eigen groep. Uiteraard ook digitaal. Kinderen uit de babygroep ontvangen een meezingfilmpje. Zo blijven de kinderen herkenbare gezichten zien wordt de stap straks terug naar de kinderopvang, kleiner.

 

Uiteraard hopen de pedagogisch medewerkers dat zij snel de kinderen weer welkom kunnen heten op een van de locaties.