Natuurlijk mogen zij niet ontbreken bij het Vaassens Bier und Weinfest en daarom zijn Die Dorfer op zaterdag 13 oktober zelfs twee keer te bewonderen tijdens dit evenement van carnavalsvereniging De Rossumdaerpers. In navolging van vorig jaar, is er ook in 2018 zowel een middag als avondprogramma gebouwd rond de band uit het Salzburgerland in Oostenrijk.

Het experiment met een middagfeest tijdens het Bier und Weinfest is uitstekend opgepakt, waardoor het wordt doorgezet. Waarop de club hoopte, kwam uit, want in een iets rustigere setting kreeg de interactiviteit van de geroutineerde groep met het publiek meer kans. Het is voor de artiesten dan gemakkelijker om zich tussen het publiek te begeven, waardoor zij ook zelf bijvoorbeeld meer op de tafels bij de mensen kunnen staan. Met als gevolg dat het enthousiasme er nog meer ‘vanaf spat’. Daardoor waren er mensen die in 2017 zowel ’s middags als ’s avonds genoten, maar ook bezoekers die juist speciaal voor de iets intiemere setting van de middag kozen. De muziek blijft nadrukkelijk aanwezig en daarvan kan het publiek volop genieten, maar door een iets lager volume staat de onderlinge gezelligheid van de aanwezigen nog meer voorop.

Die Dorfer vereerde Vaassen tussen 1990 en 2008 elk jaar met een spetterend optreden waarnaar vele bezoekers al maanden uitkeken, Het was zodoende al een vaste traditie, toen dergelijke feesten nog amper werden gehouden in Nederland. Door omstandigheden werd daarna het programma aangepast met als gevolg dat De Rossumdaerpers en Die Dorfer elk hun eigen weg gingen. Sinds 2016 zijn de band en de vereniging weer samen met een succesvolle samenwerking.

De groep straalt plezier uit tijdens alle optredens en die stemming slaat steevast over op de uitpuilende zaal vol mensen die aan de overbekende lange tafels een heerlijke tijd beleven. De band die in de Duitstalige landen grote bekendheid geniet, komt voor het evenement speciaal vanuit het Salzburgerland naar Vaassen. Eerst in de middag en daarna in de avond staan Jürgen Göttlich, Hubert Leitold, Hansi Holzmann en Harald Pacher garant voor aan afwisselend programma met vrolijke muziek die op geheel eigen leest is geschoeid. Daarin staan de ‘typisch Duitstalige hits’ centraal.

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers laat op een later moment weten hoe de verkoop van kaarten voor dit jaar is geregeld.