De gemeente Epe roept ondernemers, hulpverleners, geloofsgemeenschappen, verenigingen, welzijnsorganisaties, inwoners en vrijwilligersorganisaties op om gezamenlijk te zorgen voor een dementievriendelijke samenleving in de gemeente Epe.

Immers het aantal mensen met dementie stijgt en dus zullen steeds meer mensen en organisaties te maken krijgen met dementie. Binnenkort worden de genoemde organisaties uitgenodigd om op 7 maart a.s. een intentieverklaring te tekenen voor een dementievriendelijke samenleving in de gemeente Epe.

Dementievriendelijke samenleving

Een dementievriendelijke samenleving is een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

Dementie

Dementie is een ziekte die enorme impact heeft op alle leefgebieden. Toch willen mensen met dementie graag zo lang en zo normaal mogelijk in hun eigen woon- en leefomgeving blijven wonen. Om dat mogelijk te maken, hebben zij en hun naasten hulp nodig.

Gezamenlijke aanpak

Als gemeente voelen wij ons verantwoordelijk om deze hulp te bieden. Maar wij doen dit graag samen met ondernemers, hulpverleners, geloofsgemeenschappen, verenigingen, welzijnsorganisaties, inwoners en vrijwilligersorganisaties. Want wij zijn, net als velen in de gemeente, ervan overtuigd dat een gezamenlijke aanpak meer impact heeft. Talloze gemeenten zijn ons al voorgegaan. Laten wij er samen voor zorgen dat ook de gemeente Epe een dementievriendelijke gemeente wordt.