Op zaterdag 27 april, Koningsdag, organiseert de sport- en spelcommissie van de Oranjecommissie Vaassen naast de gebruikelijke activiteiten op deze feestelijke dag, twee uiterst sportieve evenementen. Een Orange Skelterace en de Orange Obstacle run.

Racen tegen elkaar en tegen de klok

Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk terug bent bij de finish!  Maar het gaat er niet alleen om wie het snelste is, want er zitten enkele bijzondere verrichtingen in die je moet nemen. Maak je daar fouten dan betekent dat straftijd. Dus heel snel het parcours over racen, maar veel fouten maken, kan leiden tot een langzamere eindtijd, dan je tegenstander, die wel netjes de behendigheidsproeven heeft gedaan. De eind winnaar is degene met de snelste tijd. En verdient daarmee een beker en de eeuwige roem.  Deelname voor jong en oud, ouders tegen kinderen het maakt niet uit.

Hindernissen voor het kasteel!

De Orange Obstacle Run is er voor iedereen. Of je nu 4 bent, 50 of 80, het is allemaal te doen. Je mag het samen doen met je familie of je gezin. Je mag ook met vriendinnen en vrienden de uitdaging aan gaan. De sport- en spelcommissie is er in geslaagd om een deel van het terrein van kasteel de Cannenburgh te betrekken bij de Obstacle Run. Ben je bang om door of over een beek te moeten lopen of over te steken? Nou dan wordt dat wel een uitdaging. Of vind je het niet leuk om door een modderbad te kruipen? Of via een touwbrug het water over te steken, door banden te springen? Te klimmen, kruipen en te klauteren? Kom dan vooral niet!

Voor beide elementen geldt: Vaak ben je te bang! Schrijf je in! Deelname is gratis, maar op eigen risico. Op de website van de Oranjecommissie zullen de spelregels nog nader worden bekend gemaakt.

Er zijn vier deelnemer groepen:

  1. zonder zwemdiploma (verkort parcour)
  2. van 3 tot 5 jaar (eenmaal rond)

c  van 6 tot 9 jaar (dubbele lus rond het kasteel)

  1. vanaf 9 tot 80 (inclusief gezinnen: ouders begeleiden dan hun jongere kinderen+ Dubbele lus rond het kasteel)

Aanmelden doe je via de website www.OranjecommissieVaassen.nl of via https://www.heelepebeweegt.nl/

De Sport en spelcommissie zoekt ook nog mensen die willen helpen bij het begeleiden van de kinderen, de opbouw en de afbouw van de elementen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor de inwendige mens.

Opgave voor ondersteuning via email: sportenspel@oranjecommissievaassen.nl, facebook van de oranjecommissie Vaassen

Ook worden scholen nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen. Er zijn middelen beschikbaar om te trainen.