Het is De Rossumdaerpers al jaren een doorn in het oog dat mensen winst proberen te maken op hun lidmaatschap van de vereniging. Zij profiteren van de grote vraag en het gebrek aan ruimte in dorpscentrum De Wieken. Mensen die dit doen, kunnen vanaf nu hun lidmaatschap verliezen en daarmee hun recht op toegang tot de carnavalsfeesten in Vaassen.

De club heeft helaas een ledenstop moeten invoeren, omdat er uit veiligheidsoverwegingen een maximum zit aan het aantal mensen dat mag worden toegelaten. Het lidmaatschap geeft immers recht op toegang tot de feesten. Het heeft niet alleen geleid tot een forse wachtlijst, maar ook tot misbruik bij mensen die lid zijn en niet kunnen komen. De vereniging heeft er natuurlijk begrip voor wanneer een ouder een kind op zijn of haar kaart laat gaan. Of dat iemand een vriend of vriendin een heerlijke middag of avond gunt. Zoals Vaassenaren betaamt: doe je dat uit gemeenschapszin en niet voor het geld.

Het kan dus niet zo zijn, dat mensen hun lidmaatschap gebruiken om er financieel gewin uit te slaan. Dan wordt er bewust misbruik van gemaakt dat anderen met smart carnaval willen vieren en soms jaren moeten wachten. Of wat te denken van het signaal dat zo wordt gegeven naar de 250 medewerkers van de vereniging. Die hun ziel en zaligheid in onze club leggen en dan moeten zien dat anderen er een ‘slaatje proberen uit te slaan’.

Vandaar dat het bestuur heeft besloten gebruik te maken van de duidelijke richtlijn op de ledenkaarten: deze zijn strikt persoonlijk. Als de club kan achterhalen wie zijn ledenkaarten met winst probeert te verkopen, kan diegene op basis daarvan zijn lidmaatschap verliezen. En raakt dus zelf toegang tot de feesten in de toekomst kwijt, want de persoon in kwestie kan zich weliswaar opnieuw aanmelden, maar belandt dan achteraan de wachtlijst. Zo hoopt De Rossumdaerpers dat iedereen weer voor een normaal tarief aanwezig kan zijn op 22, 23, 24 en 25 februari in de dan weer tot Rossumburcht omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken.