De Poffertjeskraam van Hans van der Schoot in het Museum Vaassen Historie

door | mei 30, 2023 | Nieuws

Na het succes van het eerste 2 delen deel van ‘Verzamelen is ook een kunst’ is nu het vervolg van deze expositie te bewonderen in Museum Vaassen Historie. Acht lokale verzamelaars hebben hun verzameling beschikbaar gesteld.

Op de Nieuwmarkt in Amsterdam stond Hans van der Schoot 55 jaar geleden voor het eerst achter een poffertjeskraam.

Na vele verzoeken om zich in Epe te mogen vestigen, kreeg hij in datzelfde jaar toestemming voor een proefperiode van drie maanden. Uiteindelijk is er permanent  een plek gevonden voor dertig jaar op een ongebruikt grasveldje aan de Pastoor Somstraat bij het VVV-kantoor. In het Museum zijn vele mooie attributen uit deze periode en van ver daarvoor te zien.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel, Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: