Op maandag 6 augustus begon Omroep Gelderland in het buurtschap Miste weer met hun jaarlijks terugkerende programma “Zomer in Gelderland“. En de vrijdag erop kwamen ze naar Beemte Broekland voor een live uitzending van dit programma. Een team van inwoners uit Beemte Broekland zat al een aantal dagen in spanning welke opdracht ze die dag zouden krijgen. En aan het einde van dag bleek dat ze door het uitvoeren van de opdracht € 970 hadden opgehaald. Een knappe prestatie! Het geld wordt gebruikt om bomen te planten aan de voorzijde van dorpshuis “Ons Huus“.

Ook konden er die dag punten worden verdiend voor de titel “Mooiste plaats van Gelderland”. Via de Omroep Gelderland App hadden ze 2061 stemmen opgehaald, en daarnaast 970 punten verdiend met het uitvoeren van de opdracht. Ook voor het aantal bezoekers op het plein werden punten uitgedeeld. Er werden 1350 bezoekers geteld en dat is 129% van de inwoners van Beemte Broekland. Dit zou in theorie een score opleveren van 1290 punten, alleen het maximaal aantal te behalen punten op dit onderdeel is 1000 punten.

Dus Beemte Broekland had daarmee een eindscore van 5381 punten gehaald. En daarmee stonden ze gelijk met een ruime voorsprong op de eerste plaats.

Vandaag is in Oosterhout tijdens de laatste uitzending van deze editie van Zomer in Gelderland bekend geworden dat Beemte Broekland de titel “Mooiste plaats van Gelderland” in de wacht heeft gesleept. Vaassen Actief feliciteert alle 1044 inwoners van Beemte Broekland met het behalen van deze titel.

Beemte Broekland, de mooiste plaats van Gelderland.

Met dank aan Omroep Gelderland voor de inzet beelden.