Vrijdag 24 mei kreeg de heer Frank (F.O.) Bieze (64) uit Epe uit handen van burgemeester Hans van der Hoeve een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen van deze Koninklijke onderscheiding kreeg hij opgespeld in Nijkerk, tijdens zijn afscheid als algemeen directeur/CEO van zijn bedrijf Bieze Food Group.

De heer Frank Bieze werkte sinds 1977 binnen Bieze; het bedrijf dat is opgericht door zijn vader. Daar is hij begonnen als chauffeur, marketing medewerker, verkoper en administrateur. Vanuit en gerelateerd aan zijn functie als CEO heeft de heer Bieze vele vrijwillige functies vervuld, zoals voorzitter van de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk en voorzitter van de Stichting Collectieve Beveiliging Arkervaart in Nijkerk.

In 2007 is de heer Bieze toegetreden tot het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, één van de grootste industriesectoren van Nederland. Daarnaast is de heer Bieze bestuurslid namens het Midden en Kleinbedrijf in het bestuur van Nedvang, Nederland Van Afval naar Grondstof. Als bestuurslid en later ook voorzitter van VNO-NCW Noord Veluwe heeft de heer Bieze zich onder andere toegelegd op de fusie van VNO-NCW Valleiregio en VNO-NCW Noord Veluwe tot het huidige VNO-NCW VeluweVallei. De heer Bieze vertegenwoordigt het bedrijfsleven in de Economic Board De Diamant en in de Triple Helix regio Food Valley.

De heer Bieze heeft zich ook ingezet voor de Vereniging Parkmanagement De Flier, de Food Valley, het onderwijs in Nijkerk en is initiatiefnemer van Jeugd Op Gezond Gewicht. Ook in zijn woonplaats Epe is de heer Bieze actief. Sinds 2000 is hij lid van de Rotary Epe en heeft hij meerdere functies vervuld en diverse werkgroepen aangestuurd. Ook is de heer Bieze zes jaar voorzitter geweest van Mixed Hockey Club Epe; onder zijn voorzitterschap is een tweede kunstgrasveld gerealiseerd.

Bron: Gemeente Epe