FOTOBIJSCHRIFT 

V.l.nr.: Tom de Haan, Helga de Haan, Ron de Haan, Michelle Koetsier en Annemiek van Veldhuizen: het team van De Haan Makelaars in Epe.  (Foto: Martin Hogeboom)

 

‘Uitgegroeid tot grootste makelaarskantoor van de regio’

 

EPE – De Haan Makelaars uit Epe bestaat 15 jaar. Normaal gesproken is dat reden voor een feestje. Vanwege de coronaperikelen wordt dat tot nadere orde echter uitgesteld. Eigenaar Ron de Haan vertelt: “Het voelt niet gepast om feest te vieren. Daar hebben we helemaal geen zin in. Dat komt wel weer als het virus niet meer onder ons is.” Toch zorgt dit mooie jubileum wél voor de nodige nieuwswaardige onderwerpen.

Te beginnen bij de Open Huizen Route. Die is namelijk stopgezet vanwege corona. Je zou kunnen denken dat dit een negatief effect heeft op de huizenmarkt. Toch gaat het juist erg goed in makelaarsland, ervaren De Haan en zijn collega’s. “Sterker; we zijn de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot één van de grootste makelaarskantoren in de regio. Dan doe je toch iets goed.”

Voor Ron de Haan, begon zijn makelaarsreis ergens in 1998. “Vanaf het eerste moment zag ik dat ik hiervoor gemaakt ben. Het contact met mensen, het zoeken naar een thuis voor de één, het verkopen van een huis voor de ander. Ik heb mijn werk altijd geweldig gevonden.”

De Haan was tot 2002 in dienst bij een makelaarskantoor, maar wist zeker dat hij ooit graag voor zichzelf zou willen beginnen. In 2005 startte hij met De Haan Makelaars in Elburg. Al na een paar jaren opende de Epenaar een tweede vestiging aan de Brinklaan in Epe. In 2011 werd de vestiging Elburg verkocht. “Ik wilde meer focus, ik wilde zelf meer zichtbaar zijn en niet steeds heen en weer pendelen tussen twee vestigingen.”

Die focus zorgde dat het succes van De Haan Makelaars een ware vlucht nam. Zijn echtgenote, Helga de Haan ging in het bedrijf werken en daarnaast zijn er nog drie personeelsleden werkzaam.  Michelle Koetsier, Annemiek van Veldhuizen en Tom de Haan (de zoon van Ron en Helga) ging recentelijk als makelaar in opleiding bij dit succesvolle bedrijf aan de slag. Een top team die gaat voor het hoogste resultaat!

Aanpak

Inmiddels verkoopt het Eper kantoor meer dan 150 woningen per jaar. “De teller staat dit jaar inmiddels al op 160.” Natuurlijk, het gaat goed in de makelaarswereld. Er is veel vraag, er is weinig aanbod. De rente is laag, dus verkopers kunnen de hoofdprijs vragen voor hun huis. “Je zou denken dat je er als makelaar dus niet veel meer voor hoeft te doen. Het tegendeel bewijst zich, wij zien dat iedere klant anders behandeld moet worden. Wij streven bij elke woning naar de beste presentatie en naar een op maat geschreven plan van aanpak om het huis te verkopen. Soms moet je alle middelen inzetten en ‘vol gas’ gaan, andere keren kan je beginnen met een enkele foto op onze sociale media pagina’s, gecombineerd met een tekstje en wat specificaties over de woning. Onze aanpak bespreken we uitgebreid met de verkoper(s).”

Site op maat

Daarbij laat De Haan Makelaars als enige kantoor in de regio bij ieder te verkopen woning een internetsite op maat maken. Deze uitgebreide digitale brochure toont naast de inhoud van de woning, de kadastergegevens, een reeks prachtige foto’s en een filmpje ook de te verkopen lijst van zaken. Verder kan de potentiële koper hier een exact meetrapport en een uitgebreide vragenlijst met antwoorden inzien. “Die sites op maat werken goed. Soms is de vraag zo groot dat we de geïnteresseerden zelfs een paar dagen de tijd geven om anoniem een bod te doen op de woning.” Uit alles blijkt: de markt is snel en grillig, de concurrentie moordend. Toch gaat het nog altijd heel erg goed met De Haan Makelaars. “De allermooiste waardering die wij krijgen, zijn de beoordelingen van onze klanten. We vragen altijd waarom ze voor ons makelaarskantoor gekozen hebben. Op Funda kunnen ze een paar vragen over ons invullen. Er zijn inmiddels honderden mensen die zo’n beoordeling gegeven hebben. Het gemiddelde cijfer is een 9.2. Deze waardering maakt ons werk extra mooi. Daar werken we hard voor. We zijn er dus ook trots op dat we na 15 jaar kunnen zeggen dat we één van de grootste en meest succesvolle makelaarskantoren van de regio zijn.”

  Ron de Haan