De donkere dagen komen er weer aan en helaas zijn er nog te veel fietsers die slecht verlicht of zelfs onverlicht over straat gaan. Daarom houd Gazelle, samen met hun fietsenwinkels, op zaterdag 27 oktober De Grote Verlichtingscheck. In Vaassen kan je hiervoor terecht bij Huernink tweewielers aan de Julianalaan 1.

Aan de hand van een checklist controleert de fietsenmaker gratis je verlichting en krijg je een advies mee. Moet er een onderdeel vervangen worden? Het is aan jou om het te laten maken. Dus ga zaterdag 27 oktober naar de Gazelle-dealer en laat je verlichting gratis checken!

En meestal houdt de politie ook in deze periode regelmatig verlichtingscontroles. Een niet werkend voor of achterlicht kost € 45,-. Ook moet een fiets voorzien zijn van reflectoren bij de trappers, wielen en een rode aan de achterzijde van de fiets. Als dat niet in orde is kost dat € 30,-.

Fietsers met een functionerende voor- en achterlamp lopen 17 procent minder kans op een ongeval bij duisternis. Laat ook jouw verlichting checken en vergroot de verkeersveiligheid.