Na het succes van het eerste deel van ‘Verzamelen is ook een kunst’ is nu het vervolg van deze expositie te bewonderen in Museum Vaassen Historie. Twaalf lokale verzamelaars hebben hun verzameling beschikbaar gesteld. We kunnen kennismaken met een verzameling duimstokken, Exota limonade flessen, zelfgemaakte poppen, vliegtuigmodellen, Zwarte Beertjes boeken, oude radio’s, miniatuur auto’s, miniatuur naaimachines, eekhoorn beelden, speelgoed treinen, schilderijen en een Barbie verzameling. De variatie is weer groot, een bezoek meer dan waard de expositie is te zien tot 29 oktober. De komende weken laten wij u kennis maken met de exposanten.

“Tot mijn ongeveer 21ste levensjaar heb ik op/aan de Griftsemolenweg 17 gewoond. In mijn lagere schooltijd zat ik op de Kosterstraatschool bij o.a. meester van der Meulen en meester Smit. Vrienden van de lagere school waren bijv. Jacob Werler, Hero Heering, Henk Bosch en Herman van de Beld. Laatstgenoemde woonde aan de Heggerenkweg en op zijn verjaardagsfeestje kregen we ‘spoetnik’. In een groot glas gingen wat scheppen suiker, een scheut koffiemelk en de rest van het glas werd gevuld met Exota. Hoe heerlijk en feestelijk vond je dat als kind! Heel soms kreeg je het ook thuis, alleen de Exota dan, maar je vond en de limonade heerlijk en de kleuren van de limonade prachtig”.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel, Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.