Door: Henk Boeve

Het is bijna zover, donderdagavond 16 augustus gaat aan het Geersepad in de kom van het dorp de 20e Dikke Mik Nijbroek van start. Een geheel vrij toegankelijk plattelandsfeest met een zeer gevarieerd programma voor jong en oud.

Tijdens de aftrap met de “Boerenplat-aovond” zullen de iets oudere bezoekers genieten van bandparodist Willie Meester, de muzikale ‘bingo-knaller’ Kees Bos (met leuke te winnen prijsjes) en niet te vergeten shantykoor “De Stuwzangers” uit Vilsteren.

Vrijdagmiddag de 17e is traditiegetrouw voor de kinderen t/m de basisschool, van hen wordt dit jaar, na de opening met het oplaten van de feest-ballonnen, meer strijd verwacht tijdens o.a. de ringsteekwedstrijden met een ezel, behendigheidsspelen en voor de groteren de buggywedstrijden.

De vrijdagavond mogen alle ouderen vanaf de basisschool deze Dikke Mik-wedstrijdkoorts doorzetten tijdens de grote buggywedstrijden over een aanzienlijk groter en moeilijker en deels opgehoogd parcours dan voorgaande jaren.

Voor degene die liever wat anders doen dan racen/crossen, staat de grote reddingsoperatie “Rescue 9112” op het programma. Het zal u maar gebeuren, betrokken zijn bij een verkeersongeluk, de (vracht)auto raakt in de brand. U wilt dan toch wel/ook graag gered worden?! Kijk bij Dikke Mik hoe dit in zijn werk gaat, als bergingsbedrijf Wielsma in samenwerking met het brandweercorps Terwolde hiervan een indrukwekkende demonstratie zullen geven.

Na alle buitenactiviteiten wordt de vrijdag in de feesttent afgesloten met de in deze regio zo bekende Dj Sander Uenk, afgewisseld met zanger/entertainer Party Harry. Het zou zo mooi zijn als met deze lokale topper de vrijdagavond ook eens iets drukker bezocht wordt, komt allen en voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten want de toegang is gratis!

De volgende (zater)dag, de 18e gebeurt er bijna te veel om nu in dit artikel op te noemen. In ‘vogelvlucht’ wordt het programma die dag gevuld met: Het gezamenlijke Engels ontbijt (opgave via e-mail), interactief kindertheater, een schmink- en tattoo-shop, de schutterij verzorgd door het Sint Maartensgilde uit Epe en een nieuw onderdeel “Animal-crackers” met kameel-rijden, Dik Trom-wedstrijden en ‘zwientje-tikken’.

Als we dit samen met de muzikale vitaminen van dweilorkest “De Graapendaelers” uit Terwolde hebben overleefd, starten de vele honderden pk’s tellende motoren van “De Rising Star” en zullen ze menigeen verbazen van het geluid en ‘wilskracht’. U heeft nu nog één (nieuw) dag-onderdeel gemist dat op het programma staat, en dat is de eerste Dikke Mik-rally, georganiseerd en verzorgd in nauwe samenwerking met mensen van de “Classic Rally Adventures”.

Niet zo maar een puzzeltocht, nee … in 2 klassen (Toer en Sport) met officiële rally-wedstrijdregels waarmee ook kampioenschappen worden verreden. Kijk svp op de website www.dikkemiknijbroek.nl voor alle info en opgave. Als u denkt ‘nooit eerder gedaan en kan ik dat allemaal wel zonder onbedoeld in Duitsland uit te komen’? Natuurlijk kunt u meedoen, ook al is dit de eerste keer lukt dat zeker in de Toerklasse. Tevens kunt u op maandagavond 13 augustus a.s. geheel gratis een briefingavond in dorpshuis De Arend hiervoor bijwonen (geef u svp wel even vooraf hiervoor op middels een e-mail).

Om ca. 17.30 uur hoopt de organisatie alles en iedereen weer heelhuids op het feestterrein terug te hebben en vinden alle prijsuitreikingen plaats.

Na de ‘avond(melk)pauze’ zullen traditioneel rond 19.00 uur de parachutisten van Paracentrum Teuge, dit jaar met 1 lokale duo-springer, landen op het feestterrein.

Als allerlaatste buitenactiviteit dit jaar zullen de mensen van modelvliegclub “Noord Oost Veluwe” demonstraties geven met hun drones en modelbouw-vliegtuigen, afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden (windsnelheid) zult u waarschijnlijk kunnen zien met welke indrukwekkende spanwijdtes hiermee gevlogen kan worden.

En dan … is iedereen buiten moe en voldaan. In de feesttent zijn dan inmiddels alle voorbereidingen gedaan voor een geweldige afsluiting met de coverband “Kraakthelder”, vorig jaar waren ze op vrijdagavond bij ons en dit jaar mogen zij Dikke Mik 2018 afsluiten.

Poehhh, wát een programma en wát een feest kan het worden als ook u hier bij kunt en wilt zijn.

Nogmaals, de toegang is geheel gratis, de consumptiemunten zijn er goedkoop en de feestsfeer is er al jaren supergoed. Welkom van 16 t/m 18 augustus in Nijbroek!!