Foto: Jan Hagen

De beide dansgardes der Rossumdaerpers hebben mooie prestaties geleverd bij het 33ste dansfestival van De Iesselzotten. De deelnemers kwamen op de derde zondag van januari weer als vanouds uit Salland, Gelderland en Twente en in dat sterke deelnemersveld waren er niet alleen voor de Magic Dancers, maar ook voor de Star Dancers ereplaatsen.

De dansmariekes van De Rossumdaerpers kwamen uit in verschillende klassen en daarin lieten ze zich zoals gebruikelijk niet onbetuigd. De Magic Dancers wonnen bij de gardedans in hun leeftijdsklasse en pakten met de showdans de tweede plaats. De Star Dancers demonstreerden hun kwaliteiten eveneens met twee tweede plaatsen bij respectievelijk de gardedans en de showdans.

De onderscheidingen werden gewonnen in een sterk deelnemersveld, waarbij de meiden het opnamen tegen ‘collega’s’ van vele andere grote carnavalsplaatsen in het oosten van Nederland. Het maakt duidelijk dat de dansmariekes zich moesten meten met groepen die ook groot werden in plaatsen waar carnaval ‘in de genen’ zit en de concurrentie dus groot was.

 

 
Overige foto’s zijn van Léon Durville