Foto v.l.n.r. Marjan Rikken, Sheila ten Voorde, Elmi Roelofsen

Marjan Rikken, Sheila ten Voorde en Elmi Roelofsen gingen vorig weekend van start tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschapen in Zwolle.

Elmi Roelofsen kwam aan de start op 50 meter rug-, vlinder-, school- en vrije slag en tevens op de 100 meter vrije slag en rugslag.  Zij wist op drie afstanden haar persoonlijke record te verbeteren en behaalde drie zilveren en een bronzen medaille.

Marjan, die graag langere afstanden zwemt, startte op de 1500 meter, 800 meter, 200 meter en de 50 meter vrije slag. Zij wist op de 800 meter binnen een paar seconden van haar PR te blijven.

Voor Sheila ten Voorde, die dit jaar nog 20 wordt, was het haar eerste ONMK. Zij zwom op zondagmiddag de 50 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Bij binnenkomst van het zwembad was zij zeer onder de indruk van de grootsheid van het toernooi. Onder aanmoediging van haar teamgenoten en coach Jacqueline wist zij op zowel de 50 meter vrije slag als op de 100 meter schoolslag haar persoonlijk record te verbeteren.

De dames gaan zich nu focussen op competitiewedstrijden en de ONMK lange baan die in mei in Amersfoort gezwommen gaat worden.