CVO wint tegen Nieuw Heeten

door | jan 12, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten (7e plek) op het programma. De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel dus de CVO dames (4e plek) waren erop gebrand om nu volledige punten binnen te halen.
CVO werd gesteund door pupil Noa Veldhuizen. Vanwege blessureleed was hoekspeelster Lisa Veldhuis (die heel goed inviel) aan de ploeg toegevoegd. Het publiek was weer in grote getale aanwezig op de tribune.

Zij zagen in dit eerste gedeelte van de wedstrijd twee ploegen die goed aan elkaar waren gewaagd. CVO begon goed door in de eerste aanval meteen te scoren in deze van beide kanten snelle wedstrijd. Tot 6-6 gaat de stand gelijk op.
Nieuw Heeten heeft een snelle omschakeling waar CVO in eerste instantie niet goed op anticipeert. Nieuw Heeten komt op voorsprong. Gelukkig weet CVO haar eigen tempo en spel op te pakken door een aantal mooie acties met mooi samenspel tussen opbouw en cirkel. In deze fase van de wedstrijd pakt CVO een mooie voorsprong. Ook verdedigend gaan de dames van CVO beter spelen zodat deze mooie voorsprong behouden wordt en zij de rust ingaan met 16-9.

Na rust pakt CVO de draad niet meteen weer op. Deze tweede helft begint opnieuw met een paar mooie acties maar werden helaas niet bekroond met een doelpunt. Daarnaast is er veel balverlies door slordig spel. Nieuw Heeten kan doordoor wat terugkomen in de wedstrijd. Het werd een rommelige fase. Er worden in totaal 11 penalties weggegeven aan Nieuw Heeten. Ter vergelijking CVO kreeg er twee mee. Ondanks dit gegeven weet CVO haar voorsprong goed te behouden en de wedstrijd wordt gewonnen met 24-19.

Doelpunten: Eline Meuleman (4), Sara van Bussel (4), Laura Stegeman (3), Sharon Prins (3), Demi van der Zwan (2), Mirjam van Hunnik (2), Joyce Hendriks (2), Lisa Veldhuis (2), Maud Hagen (1), Eileen Pelgrom (1). Keepster deze wedstrijd was Marlou Bourgonje.