CVO wint belangrijke subtopper!

door | feb 10, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zondagmiddag gingen de CVO dames op bezoek bij ABS uit Bathmen. Dit was op papier een moeilijke tegenstander omdat ABS al vanaf het begin van deze competitie bovenin meedraait. CVO was er echter zeer op gebrand om de punten mee naar Vaassen te nemen om kans te blijven maken op de felbegeerde titel in de tweede klasse.

Voor deze wedstrijd was ook de ervaren Mirjam van Hunnik weer opgetrommeld.  CVO en ABS begonnen beiden scherp aan de wedstrijd en waren in deze eerste fase behoorlijk aan elkaar gewaagd.  De stand ging gelijk op. Tot 8-9 wisten de beide teams elkaar bij te houden. ABS maakte flink gebruik van de makkelijk gegeven 7-meters. In totaal kregen zij er zes mee. Gelukkig voor CVO was Marlou Bourgonje in een uitstekende vorm. Zij wist vijf van de zes 7-meters te stoppen of naast te kijken!

Ook gedurende de wedstrijd wist zij kansen van ABS om zeep te helpen. Daarnaast was de verdediging van ABS volledig gefocust op het linkerblok van CVO. Daardoor ontstond er aan de rechterkant veel ruimte. Hiervan heeft Sharon Prins zeer goed gebruik gemaakt. Met haar mooie schot was zij een voordurende plaag voor de keepster van ABS. Sharon wist deze wedstrijd maar liefst 12 keer het doel te treffen!

CVO kon voor rust uitlopen naar 9-14. Na de rust bleven zij scoren waardoor de achterstand voor ABS niet meer in te lopen was. CVO was heer en meester in het spel. Met een aantal snelle aanvallen wisten zij de eindstand naar 15-28 te knallen. CVO ligt op koers en maakt zich op voor de belangrijke wedstrijd tegen mede koploper Dalfsen. Deze wordt gespeeld op zondag 10 maart om 11.10 uur in de Koekoek.

Scoreverloop: Sharon Prins (12), Corine Vernooy (5), Eline Meuleman (3), Maud Hagen (3), Laura Stegeman (1), Eileen Pelgrom (1) Mirjam van Hunnik (1), Sara van Bussel (1), Jamie Augustinus (1) Amy Bokma.