CVO verliest tegen SDOL

door | dec 15, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen SDOL uit Luttenberg op het programma. Een spannende wedstrijd omdat SDOL (2e plek) maar 1 punt boven CVO (4e plek) staat.
Bij CVO ontbraken twee speelsters namelijk de vaste keepster Marlou Bourgonje en Eileen Pelgrom. Omdat ook nog altijd Corine Vernooij en Dian Brummel geblesseerd zijn werden daarom Monique Mos (keepster) en Marit Hagen toegevoegd aan de selectie.

De wedstrijd ging direct gelijk op. SDOL had een strakke 6-0 verdediging waar CVO moeilijk door kon komen en daardoor moeizaam tot scoren komt. SDOL kwam door mooie loopwegen en goede afstandschutters op een voorsprong na 20 minuten tot 10-7.
CVO weet heel sterk terug te komen in deze laatste fase voor rust. De ruststand was 14-13 in het voordeel van SDOL.

In de rust werd besproken dat CVO de loopwegen moest blokkeren en scherper worden in de afronding. Dit pakten de dames uit Vaassen heel knap op en dit resulteerde in een gelijke stand en zelfs een voorsprong voor CVO. Helaas krijgt CVO in de tweede helft een paar keer een tijdstraf tegen waardoor SDOL een flink aantal minuten met een man meer kon spelen.
Dit werd een bepalende factor. SDOL kon hierdoor uitlopen en wist het verschil op drie doelpunten meer dan CVO te brengen. CVO komt (tijd) te kort om dit verschil nog recht te zetten. Acht minuten voor tijd viel Monique Mos uit en moest Brenda Mekelenkamp het doel verdedigen voor CVO.
Helaas konden de dames uit Vaassen niet meer verhinderen dat SDOL de wedstrijd winnend kon afsluiten met 31-25. Toch moet ook de strijdlust van CVO worden benoemd. Dit eerste jaar in deze 1e klasse (na promotie vorig jaar) zijn zij een sterke en snelle ploeg waar veel rekening mee gehouden moet worden. Trainer Raymond Diks gaf na afloop van de wedstrijd aan zeer trots te zijn op de tot nu toe behaalde resultaten en benoemde ook de vechtlust van de dames!

De selectie van deze wedstrijd: Sharon Prins, Maud Hagen, Sara van Bussel, Nienke de Graaf, Eline Meuleman, Joyce Hendriks, Demi van der Zwan, Mirjam van Hunnik, Laura Stegeman, Marit Hagen en Monique Mos. CVO speelt op zaterdagavond 4 januari 2020 een uitwedstrijd tegen Angeren. Deze wedstrijd begint om 20.20 uur in sporthal Walburgen in Gendt.