CVO loopt bekerfinale mis

door | jun 6, 2019 | Nieuws, Premium | 0 Reacties

Hoewel verloren toch een fantastische wedstrijd. Getuige de beelden die we hebben gemaakt. Geniet nog even van bijna alle goals.

Verslag CVO

Afgelopen dinsdagavond speelden de dames van CVO de halve finale van de bekercompetitie. Deze wedstrijd was de tegenstander van de dames HHZD uit Heino. Vorig jaar heeft CVO daar de bekerfinale van gewonnen. HHZD speelt in de eerste klasse. CVO is door de titel in de competitie naar deze klasse gepromoveerd. De Koekoek was afgeladen vol met CVO toeschouwers. Vanaf het begin van de wedstrijd was het eerst van beide partijen aftasten. Er werd weinig gescoord.

Na 9 minuten spelen was het 2-2. CVO kwam op voorsprong maar kreeg direct daarop een tijdstraf. Omdat de scheidsrechter gelijk daarna nog een tijdstraf uitdeelde kwam CVO met zijn vieren tegen zes dames van HHZD te staan. HHZD speelden dit goed uit wat hen drie doelpunten opleverde. Het was lastig om door de verdediging van de ploeg uit Heino heen te komen. Maar dit gold aan beide zijden. Na 17 minuten was het 5-5. CVO bleef erin geloven en ging met een ruststand van 10-8 de rust in. De tweede helft ging op dezelfde manier verder, gelijk op dus. Weer kreeg CVO meerdere malen een tijdstraf, helaas ook weer twee tegelijk. Ook hiervan kon HHZD profiteren.

CVO bleef knokken en kon toch weer terug komen in de wedstrijd. Het was met nog 10 minuten te spelen bij een stand van 20-20 super spannend! HHZD scoorde weer en CVO kreeg nog een penalty. De stand was 23-24. Met nog 1 minuut  te spelen kon het dus nog. Het moet gezegd, tot het einde is er door de CVO dames geknokt om de winst uit deze wedstrijd te slepen.

Helaas is dit vandaag net niet gelukt. Maar wat waren de dames er dicht bij. CVO kan super trots zijn op haar dames 1 team. Dit bleek nog eens uit het luide applaus dat de meiden kregen na de wedstrijd. Vorig jaar de beker gepakt, gevolgd door een kampioenschap en promotie naar de eerste klasse! De dames hebben CVO absoluut op de kaart gezet. Het seizoen zit erop maar de competitie 2019/2020 in de eerste klasse wordt met opgeheven hoofd tegemoet gezien.  Bovendien hebben de dames al meerdere malen laten zien dat ze ook echt in deze eerste klasse thuishoren.

Doelpunten: Sara van Bussel (8), Sharon Prins (5), Eline Meuleman (3), Mirjam van Hunnik (4),
Maud Hagen (2), Nienke de Graaf (1). Verder speelden mee Lynn Bosman, Monique Mos, Marlou Boergonje, Amy Bokma, Jamie Augustinus, Eileen Pelgrom