CVO levert superknappe bekerprestatie

door | okt 10, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Aangezien CVO vorig seizoen de regionale bekercompetitie heeft gewonnen mochten zij dit jaar meedoen met de landelijke bekerstrijd.

In de eerste ronde stond dinsdagavond in een overvolle sporthal De Wieken de wedstrijd tegen de dames van PCA Kwiek Raalte 1 op het programma.

Op papier dus een heel lastige wedstrijd. Kwiek speelt eerste divisie (op dit moment staan ze op de vierde plaats) hetgeen vier klassen hoger is dan de dames van CVO. Bovendien trainen de dames van Kwiek 10 uur per week ten opzichte van 2,5 uur van CVO. Daarnaast spelen er ook nog twee dames van Kwiek mee met Jong Oranje.

De wedstrijd gaf echter een compleet ander beeld…CVO  scoorde meteen het eerste doelpunt! Kwiek scoorde ook en trok de stand weer recht. Na 8 minuten stond het 4-6 voor Kwiek. Maar CVO bleef goed en geconcentreerd doorgaan en via mooie combinaties konden zij een aantal mooie goals scoren. Daardoor kon Kwiek niet uitlopen. Samen met de prachtige reddingen van de uitblinkende keepster Marlou Bourgonje waren dit de ingrediënten voor een zeer spannende eerste helft die met 12-15 in het voordeel van Kwiek werd afgesloten.

De ruim 250 honderd toeschouwers waaronder ook veel jeugdleden trakteerden de dames van CVO bij deze ruststand al op een luid applaus.

Wie dacht dat CVO snel zou afhaken in de tweede helft kwam bedrogen uit. De dames bleven goed aanvalsspel op de vloer leggen en werkten in de verdediging goed samen. Zij bleven ook het tempo in hun spel houden!

Tien minuten voor tijd stond het 18-21 in het voordeel van Kwiek. CVO had nog een paar goede kansen, maar op het einde van de wedstrijd trok Kwiek aan het langste eind en won de wedstrijd met 20-23. Trainer Raymond Diks was na afloop heel trots op deze prachtige teamprestatie. Zondag spelen de dames de uitwedstrijd tegen Voorwaarts in Twello.

Scoreverloop: Corine Vernooij 5, Maud Hagen 4 , Nienke de Graaf 3, Dian Brummel 4, Amy Bokma 2 , Eline Meuleman 1, Laura Stegeman 1. Verder speelden mee Jelena Speldekamp, Jamie Augustinus, Eileen Pelgrom. Sharon Prins is nog geblesseerd en Sara van Bussel was verhinderd.