CVO gaat door naar halve bekerfinale

door | mei 23, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Dinsdagavond speelden de dames van CVO de kwartfinale van de beker. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Broekland 1. Zij zijn afgelopen seizoen 2e geworden in de eerste klasse en waren op papier de sterkste tegenstander van de bekercompetitie, een pittige pot dus! De tribune was mooi gevuld en CVO was erop gebrand om te winnen en zo de (beker) titel te prolongeren.

Het begin van de wedstrijd was voor Broekland. Zij begonnen sterk en konden op voorsprong komen. CVO kon ook tot scoren komen en de stand werd 3-4. Op dat moment pakte keepster Marlou Boergonje twee belangrijke penalty’s. Dit hielp mee aan het zelfvertrouwen van de dames in het veld. Het spel werd beter. De eerste helft ging daarna gelijk op. Sharon Prins was deze wedstrijd uitstekend op schot. In totaal scoorde zij 8 maal. Bij rust stond er op het scorebord een12-10 voorsprong. Onder luid applaus gingen de dames naar de kleedkamer om zich op te laden voor  de tweede helft.

Deze rust pakte voor CVO goed uit en de dames konden uitlopen naar 15-11. Maar CVO kreeg deze periode ook veel tijdstraffen en penalty’s tegen. In totaal 13 maar liefst!!!! Dankzij super goede reddingen van keepster Marlou Boergonje en goed samenspel hield CVO  toch heel knap de voorsprong. Broekland ging daarom de opbouwers vastzetten waardoor werd het spel van CVO wat rommeliger werd. Broekland kwam terug in de wedstrijd en de mooie voorsprong van CVO werd weggewerkt tot 18-17. Met nog drie minuten op de klok kon je wel spreken van een behoorlijke spanning in de zaal.

Gelukkig wist Sara van Bussel tweemaal achter elkaar het net te vinden. De eindstand werd nog 22-17. CVO werd toegejuicht om weer een prachtige prestatie! De dames van trainer Raymond Diks hebben zich voor de halve finales geplaatst. Wanneer de halve finale wordt gespeeld is nog niet bekend.

Doelpunten: Sharon Prins (8), Sara Van Bussel (5),Mirjam van Hunnik (4), Eline Meuleman (2)
Eileen Peglrom (2), Maud Hagen (1). Verder speelden mee Amy Bockweg, Jamie Augustinus, Nienke de Graaf en Laura Stegeman.  Monique Mos was reservekeepster. Bij CVO zijn Dian Brummel en Corine Vernooy geblesseerd.