CVO Dames winnen weer

door | nov 10, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Overwetering uit Olst op het programma. Overwetering staat onderaan op de ranglijst en CVO tweede dus CVO was erop gebrand om hier een goed resultaat neer te zetten. Het blessureleed voor Mirjam van Hunnik is voorbij en zij sloot weer aan bij de selectie. CVO ging met haar eigen spel van start en begon gelijk met een voorsprong vanuit een snelle break in de eerste aanval. De verdediging van CVO staat ook goed, waardoor Overwetering moeilijk tot scoren kon komen. Maud Hagen kon zich wedstrijd onderscheiden door met een aantal mooie schijnbewegingen meerdere malen het net vinden en daarnaast een groot aantal penalties uit te lokken. Helaas zakte CVO aan het eind van de eerste helft toch wat terug naar het trage spel van de tegenstander. Dit had tot gevolg dat zij niet echt los konden komen van de tegenstander. Aan het eind van de eerste helft speelt CVO te slordig en te snel waardoor er balverlies ontstond. De ruststand was 8-14.

In de rust is er besproken dat er meer pit en beleving moet komen en met deze instelling ging CVO het veld weer in. De eerste paar minuten kon Overwetering nog een aantal keer scoren maar CVO herpakte zich wat zich uitte in een sneller spel. Halverwege de tweede helft komt reservekeepster Monique Mos in het veld voor keepster Marlou Bourgonje. Met nog tien minuten te spelen kon CVO door mooi samenspel nog een aantal mooie doelpunten maken die met name door Sharon Prins werden benut. De wedstrijd werd winnend afgesloten met 20-29.

Volgende week mag CVO aantreden tegen Heeten, de nummer 1 op dit moment. De wedstrijd is op zaterdagavond 16-11 om 20.00 uur in Sporthal Heeten.

Scores: Maud Hagen (9), Sharon Prins (9), Sara van Bussel (6), Nienke de Graaf (2), Eileen Pelgrom (1), Demi van der Zwan (1), Joyce Hendriks (1), Laura Stegeman en Eline Meuleman.