CVO dames winnen tegen Voorwaarts

door | jan 20, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagavond stond voor de CVO dames de belangrijke derby tegen Voorwaarts uit Twello op het programma. Er waren weer veel toeschouwers aanwezig om CVO naar de winst te helpen juichen! Het was van belang om te winnen om afstand te nemen van Voorwaarts op de ranglijst.

CVO begon de eerste minuten van deze wedstrijd goed en kon een voorsprong van 4-1 opbouwen. Daarna misten CVO een paar kansen. Voorwaarts kon daarom weer terugkomen. Het werd gelijk en daarna waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Zeker het vermelden waard was het optreden van keepster Marlou Boergonje. Zij heeft een fantastische wedstrijd gekeept. Met prachtige reddingen en penaltystops wist zij haar team in de race te houden. Eline Meuleman scoorde in deze eerste helft twee belangrijke penalties. Bij rust stond het 11-8 in het voordeel van CVO.

Na een kort woordje in de rust van trainer Raymond Diks wisten de dames wat ze te doen stond, namelijk op snelheid gaan en kansen benutten! Binnen 10 seconden nadat de tweede helft was begonnen liet Sharon Prins met een prachtig afstandsschot zien hoe dat moest. Daarna was het hek van de dam. Deze eerste minuten van de tweede helft wist Voorwaarts de CVO dames niet meer tegen te houden. Met een aantal breakouts werden de kansen nu wel  afgemaakt. Binnen een paar minuten stond het 15-8 voor de thuisploeg. Ook het vermelden waard was dat CVO op hetzelfde moment twee tijdstraffen van 2 minuten moest uitzitten.

Met 4 tegen 6 wist Sara van Bussel de bal toch te onderscheppen en met een snelle break te scoren! Uiteindelijk leverde deze prachtige teamprestatie een eindstand op van  33-21 in het voordeel van CVO! Aangezien koploper Wijhe wederom punten heeft laten liggen staat CVO nu op de eerste plek! Dalfsen staat op de tweede plek met hetzelfde aantal punten! Op naar de volgende wedstrijd. Deze is op zondag 27 januari. CVO speelt dan om 13.50 uur in Zwolle.