CVO dames winnen belangrijke topper

door | mrt 10, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

De dames van CVO speelden zondagochtend een thuiswedstrijd tegen Dalfsen. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden omdat beide teams samen bovenaan de ranglijst in de tweede klasse staan. En dat werd het ook! Na het eerste fluitsignaal volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Er werd zeer snel spel gespeeld door beide partijen. De stand ging in deze eerste fase dan ook gelijk op. Sara Van Bussel die sterk speelde wist door middel van een snelle break out te scoren.

Daarna wist Sara nogmaals het net te vinden toen zij een prachtige pass van Maud Hagen kreeg over de gehele lengte van de zaal. Marlou Bourgonje stond opnieuw als een betrouwbare sluitpost in het doel. Zij wist ook deze keer weer een belangrijke penalty te stoppen. Daarnaast had zij ook weer prachtige reddingen op belangrijke momenten. CVO was gewaarschuwd want Dalfsen beschikt over een ijzersterke cirkelspeelster. Daar ging CVO meteen erg goed mee om. Amy Bokma die erg sterk verdedigde nam hierin de leiding, maar ook zeker de rest van CVO was erg gefocused op de verdediging. De stand werd 6-6. Daarna volgde er een wat rustiger fase.

Bij rust was het 11-9 in het voordeel van CVO. Na rust kwam Dalfsen weer sterk terug en was het weer gelijk. CVO wist de wedstrijd toch naar zich toe te trekken en kwam op een voorsprong van drie doelpunten. De stand werd 17-14. Beide partijen kregen kansen maar deze werden niet benut. Maar liefst 13 minuten werd er niet gescoord. Dalfsen wist zich aan het eind van de wedstrijd terug te knokken naar 17-16. Met nog slechts anderhalve minuut te spelen scoorde Sharon Prins en werd het 18-16. Nu was het zaak om deze wedstrijd uit te spelen. Dalfsen scoorde nog weer en het stond 18-17. In de laatste minuut seconden wist Dalfsen niet meer te scoren en was de wedstrijd binnen voor CVO! Trainer Raymond Diks is supertrots op “zijn”meiden.

De coach van CVO was dan ook uiterst tevreden. “Wij zijn er nog niet, al hebben we vandaag een hele belangrijke stap gezet. Het is vandaag genieten maar dan gaat de volle focus naar de wedstrijd tegen Wijhe, nummer 2 op de ranglijst”. Deze zal worden gespeeld om 19.00 uur op zaterdagavond 16 maart in Wijhe.

Doelpunten: Sara Van Bussel (5), Corine Vernooy (3) Maud Hagen (3), Sharon Prins (3), Eileen Pelgrom (2), Nienke de Graaf (1) en Mirjam van Hunnik (1). Verder speelden mee Laura Stegeman, Amy Bokma en Jamie Augustinus.