CVO Dames op koers

door | dec 16, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Voor de dames van CVO stond de laatste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Er was de dames alles aan gelegen om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Momenteel staan de dames op de tweede plek op twee punten achterstand van de koploper. Deze positie wilden ze graag meenemen naar het tweede deel van de competitie om aanspraak te blijven maken op de felbegeerde titel in de tweede klasse.

Vorige week werd nog in een minder goede wedstrijd gewonnen van Kwiek uit Raalte met 22-25.  Kwiek speelde traag en CVO ging in dit spel mee. Maar het belangrijkste van deze wedstrijd was dat de punten mee naar Vaassen gingen.

Ook afgelopen zaterdagavond trof CVO een tegenstander (LHC uit Lemelerveld) die totaal niet opgewassen was tegen het snelle spel en de mooie persoonlijke acties van CVO. Op de goed gevulde tribune in de Wieken werd meteen vanaf het beginsignaal duidelijk dat er geen sprake was van een gelijkwaardig niveau.

CVO was de tegenstander in alles de baas en scoorde makkelijk. Binnen een kwartier was de stand 11-4. Doordat CVO een aantal maal achter elkaar 2 minuten tijdstraf kreeg kon LHC toch weer scoren. Ook kreeg LHC een aantal maal een penalty, maar dankzij keepster Marlou Bourgonje die er maar liefst drie wist te stoppen kon LHC hierdoor ook niet terug komen in de wedstrijd.

Geen enkel moment was CVO in gevaar. Bij rust was het 15-7 in het voordeel van CVO.

De tweede helft was erop gebaseerd om zoveel mogelijk te scoren. Dit lukte aardig want de eindstand werd uiteindelijk 31-18.

Trainer Raymond Diks gaf na de wedstrijd aan dat er beter verdedigd had kunnen worden zodat er minder tegendoelpunten werden gescoord. Maar hij was uiteraard tevreden met het optreden van de dames en ziet met veel vertrouwen het tweede deel van de competitie tegemoet. Op 5 januari 2019  spelen de dames opnieuw een thuiswedstrijd tegen HHZD om 19.00 uur in de Wieken.

Doelpunten: Corine Vernooy (8), Maud Hagen (7), Sharon Prins (3), Eline Meuleman (3), Laura Stegeman (3), Eileen Pelgrom (2), Sara van Bussel (1), Jamie Augustinus (1), Amy Bokma (1), Nienke de Graaf (1), Jelena Speldekamp (1)