CVO dames door naar de volgende bekerronde

door | apr 25, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op dinsdagavond 23 april vond de eerste bekerronde plaats. CVO moest thuis  aantreden tegen Duiven dat in een andere regio ook in de tweede klasse speelt. De tribune was weer goed gevuld met enthousiaste handballiefhebbers.  Vanaf het begin van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd.

De stand ging in deze eerste helft gelijk op. Het publiek kreeg van beide teams snelle breaks en mooie individuele acties te zien. Duiven kreeg in deze eerste helft twee maal twee minuten tegen. CVO wist hiervan wel te profiteren maar liet Duiven toch weer terugkomen in de wedstrijd. De ruststand was 13-12. De tweede helft is CVO veranderd van tactiek.

De sterke spelbepaler van Duiven werd via mandekking uitgeschakeld in de aanval. Deze schone taak was weggelegd voor Eline Meuleman en Amy Bokma die dit beiden zeer sterk uitvoerden. Het gevolg was dat Duiven niet meer in haar spel kon komen. CVO liep vanaf de tweede helft behoorlijk uit. Het werd 15-12. Daarna speelde CVO toch weer even tegen zichzelf door te snel spel. Maar hierna volgde er een goede periode waardoor de dames flink uit konden lopen naar 25-17.

De winst van deze wedstrijd kwam niet meer in gevaar. Zelfs bij een man minder situatie wist Laura Stegeman tweemaal te scoren. Een mooie hoekactie van Jamie Augustinus was ook goed voor een doelpunt. Tien minuten voor tijd kwam reservekeepster Monique Mos in de goal. Zij viel knap in en wist een aantal mooie reddingen te maken voor CVO.

De eindstand van deze wedstrijd was 28-21. CVO bekert verder.
Scores: Sharon Prins (7), Maud Hagen (5), Mirjam van Hunnik (4) Laura Stegeman (3)
Sara van Bussel (2), Amy Bokma (1), Eline Meuleman (2), Nienke de Graaf (2), Jamie Augustinus (2). Verder speelde mee Eileen Pelgrom.