CSV Vios Vaassen – SP. Teuge, een verdiende 2-0 overwinning

door | mrt 26, 2023 | Nieuws

Foto’s: eigen foto’s VIOS

Vandaag een wedstrijd tussen twee teams die tot vandaag de punten op de ranglijst delen. Vios gaat deze middag goed van start en probeert met verzorgd voetbal de tegenstander vroeg onder druk te zetten wat de eerste minuten aardig lukt. In de 6e minuut volgt een snelle opening op Mehmet die met een stevige overtreding gestopt wordt. Er volgt een vrije trap op een mooie afstand van de goal maar de keeper van Teuge weet de inzet van Danny te keren. De minuten die volgen zet Vios zijn tegenstander snel en hoog onder druk, dit geeft goede hoop voor het verdere verloop van de wedstrijd. Teuge speelt de eerste helft tegen de wind in en heeft hier zichtbaar last van, passes komen hierdoor niet goed aan. In de 11e minuut zien wij een vrije trap voor Teuge maar de inzet (waait) ver over. Met fases verloopt het spel van Vios prima, gaat de bal goed rond en proberen zij openingen te creëren. Toch blijft Teuge altijd een gevaarlijke tegenstander die verrassend snel een counter inzet. Vanmiddag valt het mij op dat de mannen van Vios feller op de bal zitten en als collectief veel en meer werklust vertonen. Op het middenveld speelt de “stofzuiger” Mathijs Meijer vanmiddag een prima wedstrijd. Over en weer vinden er wel aantal overtredingen plaats, maar gemeen is het niet. Na een minuut of 20 volgt een vrije trap voor Vios rond de 16. Danny Machielsen kruipt achter de balt terwijl het gehele 16 meter gebied groen kleurt, maar zijn inzet mist kracht en scherpte.

Vios hanteert vanmiddag (gelukkig) niet de lange bal en dit komt het spel ten goede. Thomas Klink krijgt de bal aangespeeld en levert een mooi schot dat net langs de verkeerde kant van de paal achter het doel verdwijnt. Zo blijft het scorebord nog even op de nul staan.

Richting de rust komt Teuge er wel een aantal maal gevaarlijk uit, een mooie aanval over rechts, de combinatie verloopt vloeiend maar gelukkig voor Vios gaat de inzet net naast.

Voor rust zet Teuge nog een paar keer goed aan maar Joas en Rein hebben de zaak vanmiddag goed onder controle.

Net voor het rustsignaal krijgt Vios nog een enorme kans om “lekker” de rust in te gaan, Mehmet legt na een mooie actie de bal panklaar voor Machielsen maar de keeper weet met een uiterste voetbeweging zijn inzet te keren. Dus met nul-nul de kleedkamer in.

Begin tweede helft golft het spel wat op en neer, tot Mehmet Ali Akalin op het middenveld de bal krijgt en met een fraaie solo richting de goal uiteindelijk de keeper van Teuge weet te verrassen. 1-0, gezien het spelbeeld wel verdient.

Dan komt Teuge weer terug, Mike Drost steekt op volle snelheid en gevaarlijk het middenveld over, maar zijn pass is te hard voor zijn medespeler op links zodat Teuge verder niet gevaarlijk kan worden.

Met nog 20 minuten te gaan wordt het spel wat slordiger, zien we aan beide kanten wel een “stervende zwaan” maar scheidsrechter Teunissen laat zich vanmiddag niet beïnvloeden en fluit verder een prima wedstrijd.

Vios zet nogmaals aan, Jaron Dijksterhuis zoekt na een mooie pass van Thomas Klink de achterlijn geeft een mooie strakke voorzet, maar jammer genoeg geen Vios speler die deze voorzet weet te verzilveren.

Laatste wapenfeit van Teuge is een mooie halve omhaal van Mike Drost, maar zijn inzet gaat over. Wanneer bijna alle supporters het veld hebben verlaten slaat in de 94e minuut Abel Tuasela toe, hij krijgt de bal in het centrum, stevent recht op de goal af en schiet beheerst de 2-0 in de touwen.

Een leuke wedstijd, met veel wind en inzet en over 90 minuten een terechte winnaar.