Door Henk Boeve:

Het was rond mei 2000 dat Harrie Kuiper eigenaar werd van discotheek Blue Sky aan de Hoofdweg in Emst. Nu 20 jaar later heeft Harrie het voornemen dit jubileum te gaan vieren met diverse optredens van diverse bands. Het begint allemaal op zaterdagavond 15 februari a.s. Dan komt de zeer bekende coverband U2be uit België naar Emst.

Tribute band U2be is ontstaan in 2016, nadat eerder dat jaar frontman Sander Deroo om het leven kwam bij een arbeidsongeval.

Tribute band U2be bouwde onder een andere naam sinds 2011 een stevige reputatie op met optredens over heel Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Na dit tragische verlies beslisten de bandleden om samen te blijven muziek maken en enkel verder te gaan met de U2 tribute.

Een nieuw project en een korte en krachtige verwijzing naar U2 en België. Na een op alle vlakken moeilijke zoektocht werd er een geschikte zanger (Nick  Beernaert) gevonden voor de nieuwe band. In 2016 hebben de bandleden de tijd genomen om de act te perfectioneren en podium klaar te maken richting 2017.

Coverband U2be is één van de meest authentieke en professioneel gebrachte U2 tributes van Europa. Een band met internationale allure, gefundeerd op jarenlange voorbereiding en ervaring. Een “must see” voor iedere U2 fan!

Inmiddels is de voorverkoop gestart. Kaarten kosten in de voorverkoop € 20,– en zijn te verkrijgen tijdens de openingsuren van restaurant de Musketiers aan de Hoofdweg 32 te Emst en op de woensdag- en vrijdagavond vanaf 18.30 uur bij Blue Sky, eveneens aan de Hoofdweg 32 te Emst. Vol is vol en mochten er 15 februari nog kaarten over zijn, dan kosten ze € 22,50.

De zaal gaat 15 februari open om 20.00 uur en de band begint om 22.00 uur te spelen. Daarvoor en daarna kan het publiek genieten van discomuziek.