dinsdag 24 maart 2020
08:53

Tja, hoe zit dat eigenlijk voor gescheiden ouders?
Mogen de kinderen van en naar papa/mama?
Is dit verstandig?
Hoe gaan we hier mee om?

Gelukkig heb ik goede communicatie met de vader van mijn kinderen, alsook met de moeder van mijn bonus kinderen. Veel overleg over hoe en wat. Het schoolwerk bijvoorbeeld. Hoelaat starten? Hoeveel moeten ze maken? Checken we dit? Mogen ze na al het werk wel of niet buiten spelen? Wat een vragen allemaal, dit word allemaal uitvoerig besproken via app of bellen met elkaar.

En dan…. een verjaardag. Mijn jongste zoon word donderdag 10! Gelukkig begrijpt hij prima wat er aan de hand is en dat deze dag anders zal verlopen maar als ouder is dit natuurlijk niet leuk. In mei worden de pubers 15! Ook dan geen feestje.
Maar we spreken nu al af dat we samen (alle vaders en moeders samen) een flink feest geven zodra alles achter de rug is.

Maar voor vandaag eerst het schoolwerk. De kinderen in de opstart, mama heeft de school al opgestart! Een nieuw respect voor alle juffen en meesters, ik vind 4 al veel! Het vergt wat discipline om als ouder niet te zwichten voor de smeekbedes van de kinderen om wat later te starten of eerder te stoppen want het is zo fijn buiten…. Nee jongens we gaan aan de slag!

Voor iedereen: pas goed op jezelf en op elkaar, wees lief en behulpzaam waar nodig. En vooral: houd je aan de afspraken!

Groet (juf) Kim.

Maar hoe doe jij het…

Wij zijn benieuwd hoe jij het allemaal regelt. Stuur ons een ludiek/bijzonder moment in de afgelopen week of periode, die je zonder de corona crisis niet had ervaren. Of iets wat anders loopt of is gebeurd in de thuissituatie of op je werk door deze crisis.

We hebben er allemaal last van, laten we met elkaar de mooie momenten/ervaringen delen. Stuur ons jouw reactie met een leuke foto naar redactie@vaassenactief.nl en maak kans op een leuke attentie van een lokale Vaassense Ondernemer!