Als eindjaars student marketing en communicatie ben ik momenteel bezig met mijn eindstage en het afronden van mijn studie. En dan ineens… het coronavirus duikt op en binnen no-time ligt de hele wereld op zijn kop, ook Nederland.

Er wordt verzocht om afstand te houden en vooral binnen te blijven. Voor mij is dit niet z’n groot probleem. Naast mijn studie run ik El-Decoration, dit doe ik altijd al vanuit huis en vanaf november heb ik 5 dagen per week stage en hoef ik dus niet naar school. Mijn eindstage loop ik, hoe gek het ook klinkt, bij mijzelf en dus thuis!

Maar toch… het is ineens anders.

Afspraken worden gecanceld. Maart en april stonden voor mij bom vol met afspraken, beurzen en evenementen waar ik heen zou gaan, de lente begon, dus ook de marktjes waar ik met El-Decoration op zou staan stonden weer voor de deur. Één voor één werd alles afgelast en binnen twee dagen was mijn agenda de komende maanden ineens helemaal leeg. Wel heel rustig zo ineens!

Mijn zusje van 12 jaar is nu ook thuis, Rond een uur of 7 in de morgen gaat het licht aan op haar kamer en begint ze aan haar schoolwerk, de juf heeft alle dagtaken de vorige avond al ‘’online’’ klaargezet. Ze begint vroeg zodat ze nog voor de middag klaar is en wat voor zichzelf kan doen.

Ondanks alles kan ik, gelukkig, nog aan het werk al is het wel een stuk rustiger. Producten die ik veel verkoop, verkoop ik nu amper en andere daarentegen juist veel meer. Persoonlijke cadeaus en bedrukt textiel zijn nu even minder populair maar kaarten vliegen de deur uit.

En wat betreft mijn studie? Die begint officieel gezien 6 april weer, het is even afwachten of de scholen dan weer los mogen of dat het langer gaat duren. Deze periode gaat wel anders worden verwacht ik. De eindopdracht van mijn studie waar we al ruim een jaar aan werken is een exportmarketingplan opstellen.

De laatste 7 weken op school zouden bestaan uit een aantal examens en het afronden van dit plan. En dan?  Dan zouden we met een de laatstejaarsstudenten op het vliegtuig stappen en twee weken naar Barcelona gaan om daar marktonderzoek te doen, de studie officieel af te ronden en natuurlijk ook om te genieten van de Spaanse zon. Een reis waar we al vanaf het begin van de studie naar uitkijken! Ik ben bang dat deze helaas niet meer door gaat…

Iets wat ik wel heel mooi vind in deze onzekere tijd, zodra ik Facebook open lijkt mijn hele tijdlijn om Corona te draaien, tussen alle verdrietige nieuwsberichten en waarschuwingen door zie ik ook hele mooie berichten. Vaassenaren die elkaar een helpende hand bieden, die koken voor daklozen, die bloemen uitdelen bij de Speulbrink, die mondkapjes naaien voor zorgpersoneel en nog veel meer! Wauw, wat een samenhorigheid! Bijzonder om te zien hoe er aan elkaar gedacht wordt! Blijf dat volhouden lieve mensen!

 

Maar hoe doe jij het…

Wij zijn benieuwd hoe jij het allemaal regelt. Stuur ons een ludiek/bijzonder moment in de afgelopen week of periode, die je zonder de corona crisis niet had ervaren. Of iets wat anders loopt of is gebeurd in de thuissituatie of op je werk door deze crisis.

We hebben er allemaal last van, laten we met elkaar de mooie momenten/ervaringen delen. Stuur ons jouw reactie met een leuke foto naar redactie@vaassenactief.nl en maak kans op een leuke attentie van een lokale Vaassense Ondernemer!