Zoals velen in mijn omgeving weten, heb ik een man die chauffeur is en levensmiddelen vervoert van en naar distributiecentra. Ineens heeft hij een vitaal beroep zoals ze dat zo mooi zeggen. Hij is er niet van onder de indruk hoor, hij doet gewoon zijn werk. Doordeweeks is hij 4 dagen van huis en bivakkeert in zijn vrachtwagen. Ik moet er niet aan denken, maar hij vindt het super.

De zorg voor de kinderen komt grotendeels op mijn bord naast dat ik zelf ook op de administratie van een transportbedrijf werk en de taak heb om het huishouden te bestieren. Al zou ik die laatste taak best aan anderen willen overlaten, maar dan ben ik het type dat gaat schoonmaken en opruimen voordat de “interieur verzorgster” komt! Tja… dan kan ik het net zo goed zelf doen. Verder klaag ik niet hoor… we zijn het gewend. Maar zo ineens krijg ik er nog een taak bij… docent van mijn eigen kinderen!! Ik moet bekennen dat ik wel even heb gedacht hoe ik dat allemaal moet gaan fixen. Maar het valt me mee…

Toen onze meiden van 14 en 11 jaar hoorden dat ze 3 weken thuis moest blijven, was de stemming opperbest! Ze hadden vakantie!! Corona vakantie zoals ze het noemden. Hun stemming veranderde al snel toen de volgende dag het mailverkeer met hun scholen op volle gang kwam.

De kids hebben volop werk van school gekregen. Vakantie is dus echt niet aan de orde. We hebben afspraken gemaakt en zorgen dat er regelmaat blijft. Ze zetten de wekker om 8.30 uur (dat is trouwens wel uitslapen voor ze), dan ontbijten, aankleden en huiswerk maken. Gelukkig zijn de meiden er serieus mee bezig en werken ze heel zelfstandig. Het huiswerk wat op de takenlijst staat, wordt keurig door ze gedaan. Althans… dat zeggen ze. Maar vertrouwen moet er zijn toch? Wat dat betreft heb ik twee voorbeeldige leerlingen en kan ik mijn rol als docent eigenlijk prima aan.

Onze jongste dochter gaat er trouwens creatief mee om. “Mam, als ik nou vooruit werk kan ik een vrije dag nemen!”

Zo af en toe doen we ook een sportmomentje buiten want constant binnen zitten, is ook niet wat. Van beide scholen zijn er sport tips binnen gekomen. Onze oudste dochter krijgt zelfs sportopdrachten van school en moet dit filmen en vervolgens mailen. Jaja… haar docent houdt het in allemaal keurig in de gaten. En hoe leuk is het dan om samen met familie buiten te gaan sporten. Uiteraard met enige afstand!!

We gaan er het beste van maken. Laten we hopen dat deze tijdelijke maatregel niet te lang gaat duren. Dat we het dagelijkse leven en het ritme gauw weer kunnen oppakken in goede gezondheid.

Maar hoe doe jij het…

Wij zijn benieuwd hoe jij het allemaal regelt. Stuur ons een ludiek/bijzonder moment in de afgelopen week of periode, die je zonder de corona crisis niet had ervaren. Of iets wat anders loopt of is gebeurd in de thuissituatie of op je werk door deze crisis.

We hebben er allemaal last van, laten we met elkaar de mooie momenten/ervaringen delen. Stuur ons jouw reactie met een leuke foto naar redactie@vaassenactief.nl en maak kans op een leuke attentie van een lokale Vaassense Ondernemer!

Ik wens iedereen heel veel sterkte in deze bizarre tijd.

Lieve groet Daphne