Op 8 februari ben ik samen met Mariëlle en Martine vertrokken naar het fantastische Kenia. Hier zijn wij voor onze minor aan de slag gegaan in Nyabondo met kinderen met een (meervoudige) handicap. De bedoeling was dat wij hier tot 14 juni zou blijven. Helaas heeft het Coronavirus ervoor gezorgd dat wij veel eerder terug naar Nederland moesten, namelijk op 16 maart.

De eerste twee weken hebben wij vooral kennis gemaakt en een plan voor ons zelf gemaakt. Op de vrijdagen ben ik aan de slag gegaan als fysiotherapeut. De overige dagen hebben wij de kinderen één op één behandeld. Op woensdagmiddag hadden wij groepsactiviteiten op de planning staan. Zo hebben wij een keer een jongensmiddag en een  meidenmiddag gehad, hierbij stond het sporten centraal. Wij zijn veel actief bezig geweest met de kinderen. Door de één op één begeleiding kregen de kinderen ook veel individuele aandacht. Naast de individuele begeleiding en groepsbegeleiding hebben wij ook les gegeven in gebarentaal. Dit hadden de vorige studenten opgezet zodat de kinderen en de begeleiders met de kinderen kunnen communiceren. Een goed werkend initiatief. Na de eerste twee weken kennis gemaakt te hebben met de kinderen zijn wij daarna intensiever met ze bezig gegaan. Naast de activiteiten die wij overdag met de kinderen gedaan hebben, hebben wij de kinderen ‘s avonds ook naar bed gebracht. Dit was erg leuk om te doen.

Van mijn sponsorgeld heb ik voor een meisje dat slecht kon lopen gevraagd of er bij het orthopedisch centrum misschien orthopedische hulpmiddelen voor haar gemaakt zouden kunnen worden. Dit kon geregeld worden. Super! Helaas moesten wij toch nog best onverwachts en snel terug naar huis en heb ik dit niet af kunnen zien. Iemand die werkt in het orthopedische centrum op Nyabondo, heeft mij beloofd foto’s te sturen als het af is. Helaas zijn de kinderen op dit moment ook niet op het compound vanwege het Coronavirus dus dit zal nog even gaan duren.

Ik heb een fantastische tijd in Nyabondo gehad en baal verschrikkelijk van dit abrupte einde. Het afscheid op de compound en vooral van de kinderen was lastig, maar dit was zeker niet mijn laatste keer in Nyabondo en ik wil graag als het Coronavirus voorbij is in onze landen terug naar Nyabondo.

Wil je een compleet reisverslag met alle foto’s en filmpjes ga dan naar bentevisser.reislogger.nl