En ineens was het maandag zover; mijn werkgever verzocht om iedereen die thuis kón werken, dat vanaf dan ook te doen.

Dit om zoveel mogelijk het besmettingsgevaar te vermijden en te verspreiden en te luisteren naar de oproep van het kabinet.

Sinds maandag werk ik daarom al thuis. En zoals het ernaar uitziet duurt dit nog tot 6 april.

En ja, hoe gaat dat dan? Ik moet zeggen, het is even schakelen. Ik werkte altijd al 1 dag in de week thuis (van de 4) en dat bevalt me erg goed.

Vier dagen thuiswerken is wel even andere koek. Zeker ook aangezien mijn dochter van 11 jaar ook thuis is en ik gelijk de rol van juffrouw op mij moet nemen.

Maar samen hebben we goede afspraken gemaakt en terwijl ik mijn thuiswerk doe, doet zij ook dat van haar. Af en toe help ik haar even op weg en zo redden we het samen heel goed.

Ter afwisseling doe ik af en toe even een boodschap en maken we samen een extra lange wandeling met de hond voor de welbekende frisse neus.

Collega’s missen

Ik ben er ondertussen wel achter, dat ik mijn bureaustoel mis, dat ik mijn dubbele schermen mis, maar vooral dat ik mijn collega’s mis.

Niet even snel iets met elkaar afstemmen of overleggen, geen bakje koffie samen in het bedrijfsrestaurant of even dom ouwehoeren.

Helaas, het is niet anders. Ik ben al dankbaar dat mijn baas zeer flexibel is en ik de thuishulp en thuiswerker in 1 mag/kan zijn. Want dit is zeker niet vanzelfsprekend.

Ik ben benieuwd hoe ik er over een week bij zit…. Vinden mijn dochter en ik elkaar dan nog leuk? Of is de 24/7 tijd met elkaar toch een aanslag op de gezelligheid? 😉

           

Hoe doe jij het?

Ik ben benieuwd hoe jij het allemaal regelt. Stuur ons een ludiek/bijzonder moment in de afgelopen week, die je zonder de Corona-crisis niet had ervaren. Of iets wat anders loopt of is gebeurd in de thuissituatie of op je werk door deze crisis.

We hebben er allemaal last van, laten we met elkaar de mooie en verrassende momenten/ervaringen delen. Stuur ons jouw reactie met een leuke foto naar redactie@vaassenactief.nl en
maak kans op een leuke attentie van een lokale Vaassense ondernemer!

Ik ben heel benieuwd!

Groetjes Monique