Deze week mag er van maandag 5 november t/m zaterdag 10 november worden gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. Maar wat doet Alzheimer Nederland nu precies?

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven ze voorlichting over dementie, bieden ze ondersteuning en komen ze op voor betere zorg voor mensen met dementie. En ze maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

Onderzoek
Alzheimer Nederland maakt onderzoek naar dementie mogelijk. Zij doen dit onder andere door onderzoek te financieren. Ook werken ze samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Zo zetten ze samen met wetenschappers Alzheimer Centra op, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen.

Ondersteuning bij dementie
Ze zijn er voor mensen die met dementie te maken krijgt, uzelf of bij een dierbare. Bij de Alzheimer Telefoon vindt u een luisterend oor en antwoord op uw vragen. Op www.dementie.nl kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, tips en om ervaringen te delen. Ze organiseren laagdrempelige activiteiten. Landelijk, en in de buurt en speciaal voor jonge mensen met dementie. Een voorbeeld hiervan zijn de Alzheimer Cafés en Theehuizen. Hier kunt u in contact komen met lotgenoten en krijgt u informatie en advies.

Belangenbehartiging
Alzheimer Nederland staat voor passende zorg voor mensen met dementie en de juiste ondersteuning van mantelzorgers. Samen met hun vrijwilligers belangenbehartiging komen ze op voor hun belangen, landelijk en lokaal.

Voorlichting over dementie en vergeetachtigheid
Alzheimer Nederland geeft voorlichting over dementie en vergeetachtigheid. Ze organiseren activiteiten tijdens Wereld Alzheimer Dag, lanceren voorlichtingscampagnes en zijn aanwezig op publieksbeurzen en congressen voor professionals. En Ze ontwikkelen voorlichtingsmateriaal.

Doneren
Als er geen collectant bij u aan de deur is geweest. Dan kun u ook via de volgende link een donatie overmaken naar Alzheimer Nederland