Christelijk Gemengde Zangvereniging Hosanna ontvangt Koninklijke Erepenning van gemeente Epe

door | okt 7, 2023 | Nieuws

       

Fotocredits: Joel Ouburg

Op vrijdagavond 6 oktober ontving Zangvereniging Hosanna de Koninklijke Erepenning uitgereikt door burgemeester Tom Horn. Zangvereniging Hosanna ontving de Koninklijke Erepenning vanwege haar 100-jarige bestaan. De Koninklijke Erepenning wordt slechts in zeer uitzonderlijke gevallen toegekend. Het is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten.

De oorsprong in 1923

Op 6 oktober 1923 werd Zangvereniging Hosanna opgericht door de gepassioneerde organist van de Dorpskerk Vaassen, Willem Jan van ’t Einde. Met de oprichting van dit koor werd zijn langgekoesterde droom werkelijkheid. Het koor begon zijn reis door bij te dragen aan de kerkdiensten in de Dorpskerk en ondersteunde daarmee de samenzang. Voor de heer van ’t Einde was muziek en zang de uitdrukking van het Christelijke geloof. In die tijd werd het vaandel van Hosanna met trots gedragen en gepresenteerd. In de loop der jaren groeide het koor niet alleen in omvang, maar het ging verder dan enkel kerkdiensten. Er werden ook concerten gegeven, zowel binnen als buiten de landsgrenzen, van zorgcentra tot festivals. Nu, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan kan het koor terugkijken op een succesvolle tijd onder leiding van diverse gepassioneerde dirigenten.

Het sociale belang

Wat deze vereniging echt bijzonder maakt, is het sociale aspect. De onderlinge band binnen het koor is buitengewoon hecht. Zangvereniging Hosanna heeft niet alleen de harten van inwoners van de gemeente Epe veroverd, maar heeft ook mensen uit naburige dorpen en zelfs uit Apeldoorn aangetrokken. De leden zijn gepassioneerd en betrokken en nemen met grote toewijding iedere week deel aan repetities. Er zijn zelfs leden die hun 25e, 40e en 50e jubileum hebben gevierd, en één lid heeft maar liefst 67 jaar lang haar prachtige stem aan het koor geschonken. Het sociale aspect staat centraal binnen Zangvereniging Hosanna. Gedurende de jaren is het koor stabiel gebleven, altijd zingend om de steun, liefde en trouw van God te uiten, zelfs in tijden van de Tweede Wereldoorlog en tijdens crises.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: