Fotobijschrift:  De trotse cursisten met hun certificaat, met de beide trainers en Hetty van de Weg

In de bibliotheek in Epe hebben de cursisten van de Digisterker training hun certificaat ontvangen. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

 Durven en kunnen

De cursisten zijn heel enthousiast over de training. “Ik durf nu met mijn DigiD in te loggen!” zegt een van de cursisten, terwijl een ander aanvult “Ik durf en kan nu zoeken én vinden op internet”. De training was duidelijk en goed, voor de medewerkers die de training gaven was het nooit te veel om iets uit te leggen. De cursisten hebben veel geleerd. Ze hebben echt hun angst voor de digitale overheid overwonnen!

Waardevolle training

De trainingen Werken met de e-overheid zijn een vast onderdeel van het aanbod van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, zegt “Als bibliotheek vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in deze snel veranderende maatschappij, dat mensen zich goed kunnen redden. Een computer kunnen gebruiken is tegenwoordig noodzakelijk. Met onze computertrainingen helpen we de inwoners van de Noord-Veluwe om zelfstandig met de computer of tablet te kunnen werken en zelfstandig kunnen werken met de e-overheid”

Ook Digisterker worden?

Er is een uitgebreide computertraining voor beginners, Klik & Tik. Sinds kort is er ook een aparte training voor tablets. De Digisterker training is speciaal voor het gebruik maken van overheidssites en DigiD.

Belangstellenden voor de training Werken met de e-overheid of voor de beginnerscursus Klik & Tik (laptop/pc of tablet) kunnen zich aanmelden bij de servicebalie in de Bibliotheek of via de website bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/cursussen-workshops.