De centra van Epe en Vaassen worden vanaf 28 april tijdelijk voetgangersgebieden, net zoals vorig jaar zomer. Vanaf dat moment mogen de horeca en terrassen weer geopend worden. Vanwege de coronacrisis gelden daarvoor voorwaarden.

In overleg met  ondernemersvereniging Epe en ondernemersvereniging Vaassen, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gemeente Epe en St. Promotie Gemeente Epe heeft de gemeente een plan gemaakt voor beide centra. Met dit plan kunnen de terrassen veilig vergroot worden en kunnen we ‘coronaproof’ genieten van de lente en de horeca.

Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte

Vanwege de corona-maatregelen moeten we de openbare ruimte anders inrichten en verdelen. De belangrijkste regels blijven: houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Daarmee willen we verdere verspreiding van het corona-virus voorkomen.

Gemeente Epe voor inwoners, ondernemers, organisaties en toeristen

De coronamaatregelen vormen de basis voor het plan voor de centra van Epe en Vaassen. Behalve gezellig en bruisend houden we het in de gemeente ook graag verantwoord en (verkeers)veilig. Zodat u er prettig en veilig kunt blijven wonen, werken, winkelen en recreëren. Zodat ondernemers veilig en verantwoord kunnen blijven ondernemen. Zodat organisaties veilig en verantwoord hun werk kunnen doen. En zodat toeristen zich welkom voelen in onze gastvrije gemeente.

Centrum Epe en Vaassen wordt tijdelijk voetgangersgebied

Vanaf de heropening van de horeca, worden de centra van Epe en Vaassen voetgangersgebieden. Deze inrichting van de beide centra is een tijdelijke maatregel tot 1 oktober 2021.

In Epe wordt het tijdelijke voetgangersgebied:

  • de Hoofdstraat vanaf de kruising met de Pastoor Somstraat tot aan de Emmastraat;
  • de Beekstraat vanaf de kruising met de Willem Tellstraat in de richting van de Hoofdstraat;
  • de Markt vanaf de kruising met de Brinklaan. Daar is het eerste deel tot en met de Verbindingsweg nog wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

In Vaassen wordt het tijdelijke voetgangersgebied:

  • de Dorpsstraat na de kruising met de Vicarieweg tot aan de kruising met de Kosterstraat;
  • het Marktplein vanaf de Torenstraat.
Rijbaan wordt looproute

In de beide voetgangersgebieden lopen voetgangers over de rijbaan. Net als in het gewone verkeer houdt iedereen rechts. De rijbaan blijft toegankelijk voor de hulpdiensten. Ook is de rijbaan nog beschikbaar voor laden en lossen voor de winkels en de horeca.

Centra blijven bereikbaar

Door de centra zo in te richten kunnen we ons houden aan de 1,5 meter afstand. Zowel op de looproutes als op de terrassen. De parkeerterreinen blijven open. Ook het openbaar vervoer blijft rijden langs de gebruikelijke routes.

Meer weten?

Meer informatie over de tijdelijke verkeersmaatregelen vanwege corona vindt u hieronder in de lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met gemeente@epe.nl.