Carnaval komt er aan

door | feb 6, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Nog een paar dagen en dan is het weer carnaval. Vaassen heet dan 4 dagen ’t Rossumdaerp, vernoemd naar Maarten van Rossum. Steeds meer inwoners van Vaassen hebben de Rossumdaerpervlag al uit hangen. Deze vlag is nog steeds te koop bij de carnavalsvereniging, als je hem nog niet hebt.

Verschillende ondernemers hebben hun etalage en/of winkel al versierd, zijn daar nog druk mee bezig of gaan dat nog doen. Openingstijden worden aangepast. Bedrijven gaan eerder dicht of blijven juist langer open. De slijter heeft nog een paar flessen Fralin te koop. Een likeur vernoemd naar Prins Frank en Prinses Linda.

Heggies Speelschuur is de huifkar al druk aan het poetsen voor de optocht. Kinderen die dat willen kunnen mee rijden in deze huifkar. Opgeven kan via de site van de Rossumdaerpers. Laat je ouders dan bij de toelichting melden dat je graag met de huifkar wil meerijden.

De Rossumdaerpers beginnen met het aankleden van de Wieken. Een klus waar ze ook een paar dagen druk mee zijn. Dus kunnen een aantal zaalsporters even niet terecht in de Wieken.

Straatnamen worden aangepast. Ken je het “Prins Frank plein” in Vaassen? Spontaan uitgeroepen door de buren van prins Frank. En de postbode bezorgt gewoon de post op het nieuwe plein, geen enkel probleem. Bij de woningen van de hoogheden zijn de eerste versiersels al opgehangen.

Zaterdag zal om 13:00 uur de sleutel van de gemeente Epe worden overgedragen aan Prins Frank I, waarna het carnavalsfeest begint met een grote optocht door het dorp.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: