Campingconcert op de Helfterkamp

door | jun 8, 2023 | Nieuws, Premium

Het was woensdag tijd voor het traditionele campingconcert van het Vaassens Fanfare Corps. Het Vaassens Fanfare Corps geeft al jaren een campingconcert bij de camping de Helfterkamp.

Al voor dat het 19:00 uur was zaten de leden van het jeugdorkest al klaar. Zij mochten deze avond starten onder leiding van hun dirigent Merle Esselink. Merle staat nu nog geen half jaar voor dit orkest. De muziek die zij spelen is ook wat afgestemd op de jeugd. Dus er werd muziek gespeeld uit Aladin en het Junglebook, over Balloo de Beer. Het publiek werd nog uitgenodigd om mee te zingen, maar dat was voor veel bezoekers toch een te hoge drempel.

Na een korte pauze, waarin de stoelen even herschikt moesten worden nam de stichting Vrienden van het Vaassens Fanfare Corps even het woord. Ze hadden voor Lobke en Wilbert nog een ‘kleine’ verrassing mee genomen. Beide muzikanten kregen een nieuw instrument, die natuurlijk gelijk uitgeprobeerd moest worden.

Daarna mocht dirigent Patrick Dieperink voor het A-orkest gaan staan. En kon het tweede deel van de avond beginnen. Patrick heeft dit jaar in september nog een jubileum te vieren met het A-orkst, want hij in 2013 begonnen al muzikale leider van dit orkest.

Het Vaassens Fanfare Corps zal op zondagmiddag 10 juni weer een camping concert geven bij Campotel in het Teutoburger Woud
in Bad Rothenfelde in Duitsland, aanvang 15.00 uur.

En 14 juni is er weer een camping concert op camping de Helfterkamp om 19:00 uur. Dan zal Accordeonvereniging KNA Epe daar optreden.

Verslag: Léon Durville

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: