Café het Oosterhof

door | jun 15, 2024 | Nieuws

Bron: Vaassen Van Tijstraat naar Deventerstraat, door Frans Schumacher)  

In het museum is een expositie te zien tot eind Juli met als titel ‘In en om de St. Martinusparochie’, met aandacht voor de vele gebouwen rondom de Martinuskerk. Dit keer aandacht voor Café het Oosterhof.

Vroeger werd het naar de kerk gaan vaak gecombineerd met een bezoek aan het café. Ruim voordat de dienst was afgelopen, spoedden de eerste gelovigen zich al richting café. Geen wonder dat er naast de kerk meestal enige horeca aanwezig was. Dat was op de Oosterhof, rondom de St. Martinuskerk, niet anders.

Hotel-Café De Oosterhof heette vroeger in de volksmond café Dijkman en stond aan de rechterzijde van de kerk. Antonie Dijkman kocht het rond 1880. Na de dood van Antonie in 1917 hebben twee ongehuwde zoons samen met hun zuster de boerderij en het café voorgezet. In 1942 werd café De Oosterhof eigendom van de Martinusparochie en verpachtte de kerk het pand aan Wilhelmus Antonius Willemsen. Zoon Karel heeft na de sluiting in 1968 nog een tijdlang het pand bewoond tot het in 1986 werd gesloopt. Geen van de drie cafés naast de kerk hebben de tijd overleefd. Nu staat er een zorgappartement. (

Wilt u een sfeervolle foto maken van uw kind in Ot en Sien kleding zittend in een oude schoolbank? Kom dan naar het museum.

Het museum  is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: