C.S.V. Vios verliest cruciale wedstrijd

door | feb 17, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Een goed resultaat was van groot belang deze middag. Winst betekende aanhaken in de top 5 van de ranglijst en zou er zelfs gedacht mogen worden aan een periodetitel. Ditzelfde gold voor tegenstander s.v. Otterlo.

Op een zonnig sportpark onder leiding van scheidsrechter Visser begon VIOS scherp aan de uitwedstrijd tegen s.v. Otterlo. Door het vroege drukzetten op de verdediging van s.v. Otterlo werd de lange bal veelvuldig gehanteerd. Dit gaf een rommelig spelbeeld waarbij de geelzwarten in het eerste kwartier hier het beste mee omging. Het was Jaron Dijksterhuis die na een goede counter één op één met de keeper kwam maar de bal naast de goal zag verdwijnen. De sluitpost van s.v. Otterlo bleek deze middag een sta in de weg voor VIOS.

In de 14e minuut leidde een fout in de opbouw in de VIOS-verdediging de 1-0 in. Na balverlies op zo’n 30 meter voor de goal kwam de bal terecht bij spits Laurens Foekens. Hij kapte twee verdedigers uit en schoof de bal rustig langs doelman Selcuk. Deze tegenslag werd opgevolgd door een volgende tegenslag. Rick van ’t Einde kwam bij een duel verkeerd terecht en greep bij het neergaan direct naar zijn knie. Hij werd vervangen door Mathijs Meijer die sterk inviel. Toch herpakte VIOS zich goed. Het kreeg meer mogelijkheden om te voetballen en zo de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Hierdoor gingen de Vaassenaren met optimisme de rust in.

In de tweede helft ging VIOS verder met waar het gebleven was. Maar tot grote kansen kwam het niet. Ook s.v. Otterlo kon geen potten breken. Pas in het laatste kwartier drong VIOS serieus aan. Met de ingevallen Jacco Verstraten en Mehmet Akalin ging VIOS op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Er kwam een waar slotoffensief. Met het doorschuiven van verdediger Joas Pol werd het alles of niets principe gehanteerd.

Dit leverde een aantal hoekschoppen op en had VIOS recht op een strafschop. Het was Dennis de Jong die een dieptepass in het strafschopgebied op zijn borst controleerde. Op hetzelfde moment kruiste een verdediger achterlangs en tikte De Jong aan die daardoor ten val kwam. Scheidsrechter Visser zag hier niets in. De grootste kans was voor Akalin. Na een halfjaar afwezigheid liet hij vanmiddag weer zien waar hij goed in is. Hij ontving de bal op rechts, kapte zijn directe tegenstander uit en dribbelde naar binnen om vervolgende de bal naar de verre kruising te sturen. Daar waar iedereen dacht te mogen juichen was het s.v. Otterlo sluitpost die met een werkelijk prachtige save de bal uit de kruising wist te halen.

Door deze nederlaag zakt VIOS naar plek 7 op de ranglijst. Hierdoor lijkt de nacompetitie voor zowel promotie als degradatie uit het zicht te zijn verdwenen. Maar met nog 11 wedstrijden te gaan kan VIOS niet op zijn lauweren rusten