Door Henk Boeve

Sinds 2016 zit Buurtzorg in Oene en afgelopen voorjaar is team Oene met hun kantoor verhuisd binnen het Kulturhus aan de Dorpsstraat 16A in Oene. Een prachtige locatie. Velen denken dat Buurtzorg Oene alleen voor de mensen uit Oene is, maar dat is absoluut niet zo. We zijn er ook voor de inwoners van Welsum en het buitengebied van Terwolde. Dat willen de medewerksters Marion Hoekstra-Haan en Henriët Regterschot met nadruk naar voren halen. En we hanteren een prachtig concept voor verpleging en verzorging aan huis.

Zorgverlening waarbij we streven naar de beste oplossing voor de cliënten. De zorgverlening wordt door wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden in kleine “buurtzorgteams” uitgevoerd. Zo kijken we naar de persoonlijke situatie van de cliënten en zijn directe omgeving. We hanteren korte lijntjes. Zo snel mogelijk inspelen op zorgvragen, samen oplossingen zoeken om grotere problemen te voorkomen. Wij als Buurtzorg Oene leveren deze professionele zorg, regelt de zaken erom heen en zorgen ervoor dat iemand zelf kan blijven beslissen over wat er nodig is, zeggen de dames Hoekstra en Regterschot. Hierbij houden we wel rekening met de zelfredzaamheid van de cliënt. Onze cliënten vinden het erg prettig dat ze vaak dezelfde gezichten zien die hun helpen met hun hulpvraag.

We hanteren twee routes, een route voor het dorp Oene en een route buitengebied. Wat onze cliënten ook zo prettig vinden is het feit dat onze zeven medewerkers allemaal uit deze regio komen en allemaal het dialect verstaan en spreken. We nemen de tijd voor onze cliënten. Zo drinken we vaak samen een kopje koffie. Uit deze gesprekken valt veel op te maken hoe het verder gaat met de cliënten, mocht er op sociaal gebied hulp nodig zijn dan weten wij de weg.

Met de kerst krijgen alle cliënten een kerstattentie, waarbij slagerij Ter Weele ook wat heeft gesponsord. Juist in deze Corona tijd even wat extra aandacht, voor iedereen. Als u twijfelt over een hulpvraag, schroom niet om ons te bellen.

Zo doen we diverse hulpvragen, zoals:
Als mensen uit het ziekenhuis komen, die kunnen wij (ook tijdelijk) op weg helpen. Van oogdruppel toedienen tot pompen en wonden, het kan allemaal. Een medewerkster heeft niveau 6, als verpleegkundige het hoogst haalbare. Toch wordt veel als zelfsturend team samen beslist en opgelost. Ook leiden wij stagiaires op tot verpleegkundige niveau 4 of 6, vervolgden de dames Regterschot en Hoekstra.
Voor meer informatie over Buurtzorg Oene is een mobielnummer beschikbaar en dat is 06-10154031 en dan krijg men één van de medewerksters rechtstreeks aan de lijn. Dus hulp nodig, bel Buurtzorg Oene.