Afgelopen vrijdag brachten de  burgemeesters van Apeldoorn en Epe een bezoek aan Werkbedrijf Lucrato.

Lucrato is een werkbedrijf dat mensen met een afstand tot werk begeleidt naar werk. Het werkt daarvoor samen met werkgevers.

Focus op talenten

Na  een korte presentatie over de activiteiten van Lucrato kregen de beide heren een rondleiding. Andrea Visser, Toegepast psycholoog in het Arbeidsdiagnosecentrum, vertelde over het traject dat kandidaten doorlopen. De twee burgemeesters waren onder de indruk van de focus op wat een kandidaat juist wel kan. Burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe: “Vaak wordt de nadruk gelegd op wat iemand niet meer kan. Heel positief om te zien dat hier de focus ligt op de talenten van een kandidaat.”

Samenwerking

De beide burgemeesters voelen zich nauw betrokken bij de begeleiding die Lucrato biedt. Samenwerking tussen verschillende partijen is daarbij onmisbaar. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn: “Het is heel belangrijk dat beroepsonderwijs en sociale werkbedrijven nauw samenwerken om jonge mensen aan het werk te helpen. Ik vind het mooi om te zien dat Lucrato hier actief mee bezig is.”

Werkgevers en kandidaten

Daarna gaf Thomas Krikke een toelichting op het vernieuwende  oriëntatie-instrument, mede ontwikkeld door Lucrato. Met dit instrument kunnen werkgevers bedrijfsfilms en beroepenvideo’s uploaden. Kandidaten kunnen virtueel een kijkje in de keuken nemen van een groot aantal bedrijven. De rondleiding eindigde in de hal waar kandidaten aan het werk zijn voor Royal Talens.

Beide burgemeesters hebben het bezoek als zeer positief ervaren en dragen Lucrato duidelijk een warm hart toe.