Foto: Fotografie Joop Luimes

Mevrouw W.D. (Thea)  van der Veen-van Huffelen, inwoonster van de gemeente Epe, ontving een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Horn is vandaag, woensdag 16 september,  bij haar  thuis geweest om het lintje aan haar uit te reiken.


Mevrouw Van der Veen neemt vandaag afscheid als voorzitter van de Reumapatiëntenvereniging Noord-Oost Veluwe. Deze functie heeft zij bijna 20 jaar vervuld. Mevrouw Van der Veen behartigt de belangen van de eigen leden met informatieve bijeenkomsten, door onderlinge contacten te bevorderen en door samen te werken met andere organisaties. Een belangrijke activiteit was het organiseren van het zwemmen in extra warm water, wat voor reumapatiënten een noodzaak is.

De vereniging is aangesloten bij ReumaNederland. Het bestuur houdt hiermee nauw contact om de leden optimaal te kunnen informeren over ontwikkelingen op het gebied van reuma. Samen met haar dochter redigeerde mevrouw Van der Veen ook het verenigingsblad. De Reumapatiëntenvereniging Noord-Oost Veluwe houdt nu na 40 jaar op te bestaan.

Mevrouw Van der Veen is sinds 1990 lid van de Dialectkring Gemeente Epe en heeft meegewerkt aan twee boeken over gezegden en uitdrukkingen in de streektaal. Met haar man verzorgde zij jarenlang Thomasvaer- en Pieternel-optredens.