Burgemeester: “Op naar een zomer met meer vrijheid!”

door | mrt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

“De laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar ik ben er van overtuigd: we gaan het samen redden!”

Beste inwoners, ondernemers en organisaties,

Wie geknipt en geschoren wordt, kan maar beter stil blijven zitten. Bij die uitdrukking krijg ik in deze tijden een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik blij dat we weer naar de kapper kunnen. Aan de andere kant wordt stil blijven zitten steeds moeilijker. Ik kan niet wachten tot we weer van alles ‘live’ mogen doen in groepsverband. Onze raadsvergaderingen en werkoverleggen over corona bijvoorbeeld. Alles gaat online. Tja, ook burgemeesters worden wel eens coronamoe 😉

Gelukkig gloort er letterlijk en figuurlijk steeds meer licht aan de horizon. De lente is immers begonnen dus het wordt weer langer licht. Daarnaast vinden er hoopvolle experimenten plaats met grootschalige bijeenkomsten. Denk aan een voetbalwedstrijd met publiek, een massaal dansfeest en een theatervoorstelling in een volle zaal. Daarbij wordt gekeken hoe we in de toekomst weer in grote groepen op een veilige manier bij elkaar kunnen zijn. Het vaccinatieprogramma gaat ons daarbij echt helpen. Begin april wordt naar verwachting de 3 miljoenste prik gezet. Het effect van de vaccinaties is inmiddels ook al merkbaar. Kortom, ik kijk met hoopvolle blik uit naar de zomer.

Maar eerst hebben we nog de feestdagen voor de boeg. Met Goede Vrijdag en het Paasweekend in het verschiet, willen we er allemaal het liefst op uit trekken. Onze prachtige bosrijke omgeving leent zich daar fantastisch voor. Blijf echter nog steeds op uw hoede en vermijd ook de drukte tijdens een wandeling of het sporten in de natuur. Gun elkaar de ruimte en houd voldoende afstand van elkaar. En als u er bent, help dan ook de omgeving schoon te houden. Gaat u picknicken met het gezin? Geniet ervan en neem na afloop uw afval mee terug naar huis. Wel zo fijn voor degenen die na u komen.

Blijft u thuis? Blijf ook dan verstandig. Nodig de komende feestdagen niet meer dan één persoon per dag uit voor de paasbrunch. Of beperk uw paasbezoek tot één adres. Het is zo verleidelijk om elkaar weer op te zoeken. Zeker bij mooi weer: wie zit er niet graag op het terras? Maar hoe hard ik het de horeca ook gun, hun terrassen moeten helaas voorlopig gesloten blijven. Gebruik daarom zoveel mogelijk uw eigen tuin of terras. Het is niet anders, maar er komen betere tijden aan. Volgend jaar Pasen mogen we ongetwijfeld weer met de hele familie aan het paasbuffet, daar ga ik van uit. En als we ons hoofd erbij houden en ons aan de coronamaatregelen blijven houden, is een gezellige buurtbarbecue na de zomer wellicht al mogelijk.

Ik weet het, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar ik ben er van overtuigd: we gaan het samen redden! Houd dus nog steeds afstand en moed, blijf gezond en nabij. En als u een luisterend oor of ander soort hulp nodig heeft, dan staan we nog steeds graag voor u klaar. Laat het ons weten en neem contact met ons op. #AlleenSamen en met #Aandachtvoorelkaar gaan we het redden. Geniet van elkaar, de mooie lentedagen en onze mooie omgeving. Op naar een zomer met meer vrijheid!

Uw burgemeester,

Tom Horn

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: