Helaas waren er afgelopen weekend weer autobranden in de gemeente Epe.

Deze keer waren het er drie, waarvan weer een in de wijk Klaarbeek. Burgemeester Tom Horn: “We doen alles wat nodig is om deze branden te stoppen. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen in hun huis en wijk.” Inwoners, politie en gemeente trekken daarvoor met elkaar op. Aanstaande donderdagavond 3 september komen ze bij elkaar om de situatie te bespreken. Enkele bewoners van de wijk Klaarbeek hebben zich daarvoor aangemeld. Ze bespreken dan met de gemeente, de wijkagent en de gebiedsregisseur van Koppel-Swoe welke maatregelen nodig zijn voor meer veiligheid in de wijk.

“Heel ingrijpend”

“Dit kan natuurlijk absoluut niet. Het is echt niet normaal om zo om te gaan met de spullen van anderen”, vindt burgemeester Horn. “Bovendien is het gevaarlijk”, voegt hij eraan toe. De burgemeester leeft met de inwoners mee: “Natuurlijk zijn zij bezorgd. Dit gebeurt bij mensen voor de deur. Zij worden geraakt in hun dagelijkse levenssfeer. Zulke branden zijn heel ingrijpend en geven een gevoel van onveiligheid.”

Signaleren en melden: bel 112

Om de branden te stoppen is samenwerking belangrijk, benadrukt de burgemeester. “We trekken hierin samen op met de politie en met de wijkagent. We zitten er bovenop.” Ook met de inwoners wil hij graag de krachten bundelen: “Inwoners zijn de belangrijkste oren en ogen in hun eigen wijk. Zij kunnen verdachte situaties en mensen signaleren en daarvan melding doen. Daarom moedig ik de inwoners aan: bel onmiddellijk 112 bij zulke verdachte situaties. Politie en brandweer kunnen dan snel in actie komen.”

Vragen?

Wilt u als bewoner tijdens de bijeenkomst van donderdag 3 september ook meedenken over de veiligheid in de wijk Klaarbeek? Of wilt u als inwoner van de gemeente uw vragen en zorgen over de autobranden delen met de gemeente?
Neem dan contact op via het  contactformulier op deze website.  Bellen kan ook: 14 0578.
U kunt ook contact opnemen met de plaatselijke politie via 0900 – 8844.