Op vrijdag 27 september wordt er in Emst burendag gevierd van 17.00 tot 20.00 uur bij Spar van Loo aan de Vaassenseweg 12. Deze avond wordt georganiseerd door vrijwilligers van Koppel-Swoe in samenwerking met Spar van Loo. Burendag staat in het teken van ontmoeting en kennismaking. Ook wordt er bekend gemaakt wie ‘de beste buur van Emst’ is.

 Op de parkeerplaats bij Spar van Loo zijn alle inwoners van Emst welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers met elkaar bij te praten of nieuwe mensen te ontmoeten. Voor kinderen staat er ranja klaar en ook een springkussen zal niet ontbreken. Slagerij ter Weele sponsort vlees, waardoor er gratis broodjes vlees uitgedeeld kunnen worden.

 Tijdens burendag wordt ‘de beste buur van Emst’ bekend gemaakt. In de weken voorafgaand aan burendag worden aanmeldkaartjes door Emst verspreid, deze zijn ook af te halen in de Spar, en kan men zijn buur opgeven. Heb jij een buur die veel doet en waar je altijd van op aankunt? Meld hem of haar aan door het aanmeldbriefje in de daarvoor bestemde bus in de Spar te gooien. Hij of zij zal tijdens burendag in de bloemetjes gezet worden. De bloemen die worden uitgereikt zijn gesponsord door boeketterie de Anemoon.

Voor informatie kan men terecht bij: Koppel-Swoe, telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Contactpersoon is Karien van den Berg. Of via de e-mail k.vandenberg@koppelswoe.nl. Kijk ook op www.koppelswoe.nl

Burendag in Vaassen

Op zaterdag 28 september vieren de vrijwilligers van Koppel-Swoe Burendag van 10.00 tot 15.00 uur aan de Wetstraat 12 in Vaassen. Iedereen is van harte welkom, ongeacht of men in de buurt woont. Burendag staat in het teken van ontmoeting en kennismaking.

Tijdens burendag wordt iedereen uitgenodigd om kennis te maken met het wijksteunpunt Bloemfontein. Er worden demonstraties gegeven van de activiteiten Jeu de Boules en darten en je wordt uitgenodigd om deze activiteit uit te proberen.

Er is in het wijksteunpunt en in de binnentuin een rommelmarkt waar verschillende buren en organisaties hun koopwaar aanbieden. Het rad van avontuur zal draaien en misschien is het wel jouw geluksdag en win je een mooie prijs. Er wordt allerlei etenswaar verkocht zoals broodjes hamburger, verse soep, huisgemaakte taart en dergelijke. DJ Rinze Seinstra zorgt voor een muzikaal geheel tijdens deze dag.

Voor een bedrag van € 5,00 kan je een kraampje huren om je koopwaar aan te bieden. Tot 25 september kunnen belangstellenden zich opgeven voor het huren van een kraam.

Voor informatie of huur van een kraampje kan men terecht bij: Koppel-Swoe, telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Contactpersoon is Karien van den Berg. Of via de e-mail k.vandenberg@koppelswoe.nl. Kijk ook op www.koppelswoe.nl