Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je mensen uit je buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 wordt Burendag gevierd op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets doen voor elkaar en de buurt.

Ontmoeting
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag in.

Douwe Egberts
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor de buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom was het sinds eind juni als buurt mogelijk een aanvraag tot maximaal € 400,- in te dienen bij het Oranje Fonds om het Burendagplan te kunnen uitvoeren. Inmiddels is het budget is op en kan er geen bijdrage meer worden aangevraagd. Activiteiten kunnen nog wel worden aangemeld en men krijgt ook een Burendag feestpakket als de activiteit voor 1 september is aangemeld.

Kijk in onze agenda om te zien waar in de gemeente Epe allemaal burendag wordt gevierd. Sommige buurten vieren dit ook een dag eerder of later.