Buren van kasteel Cannenburch alvast welkom voor nieuwe tentoonstelling: Hoog Bezoek

door | mrt 19, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Foto: Huub Slingerland

VAASSEN – De tentoonstelling, in samenwerking met Paleis Het Loo, gaat op zondag 1 april open voor publiek. Buren van kasteel Cannenburch zijn echter al welkom op zaterdag 31 maart tussen 10.00 – 13.00 uur. Wandel daarna naar de Dorpsstraat en geniet met het hele gezin tussen 12.00 – 15.00 uur van de verschillende Paasactiviteiten in Vaassen.

Hoog Bezoek!
De Oranjes woonden maar enkele kilometers van kasteel Cannenburch vandaan en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Enkele bezoeken worden uitgelicht  op de 1ste verdieping van het Bouwhuis, links naast het kasteel.

Oranje collectie
De Oranjes werden niet alleen in het kasteel maar ook in het dorp Vaassen met veel gejuich onthaald. De vlag hing uit en in de krant werd gretig verslag gedaan van een koninklijk bezoek. Deze Oranjegezindheid kwam ook tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs. Menig Nederlander had een dergelijk souvenir in huis.

De souvenirs varieerden van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. In de ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch worden verschillende van deze voorwerpen getoond. Ook is er een ruimte gewijd aan de exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars.

De veelal nooit eerder getoonde souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.

Buren van kasteel Cannenburch alvast welkom voor nieuwe tentoonstelling: Hoog Bezoek!; Zaterdag 31 maart 2018. Tijd: 10.00 – 13.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie over kasteel Cannenburch: www.glk.nl/cannenburch

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: