Vannacht rond 4.00 uur is in de flat Eper Veste in Epe brand ontstaan. De brand ontstond in de meterkast van een van de woningen. De bewoners van deze en omliggende woningen zijn opgevangen in sporthal PWA. Vanwege de rookontwikkeling hadden twee bewoners klachten aan de luchtwegen. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en wordt opgevangen in een hotel. Verder zijn er geen slachtoffers te betreuren.

 

In totaal telt Eper Veste 64 woningen. Door de brand zijn zeven woningen tijdelijk onbewoonbaar. Bewoners van vier van die woningen worden opgevangen in een hotel. Bewoners van de drie andere woningen hebben elders in eigen kring opvang geregeld. Bij zeven andere woningen is de stroom uitgevallen, omdat de brand ontstond in de meterkast. Zij kunnen allen weer terug naar hun eigen woning zodra de stroomstoring is opgelost. De verwachting is dat dit eind van de middag zal lukken.

Rond 12.00 uur keren de eerste bewoners weer terug. Vanwege water- en braakschade zijn ook zij tijdelijk opgevangen in sporthal PWA en later in de gemeenschappelijke ruimte van Eper Veste.

Burgemeester Tom Horn was vanmorgen vroeg ter plaatse: “Er heerste een gelaten stemming. De bewoners waren vooral bezorgd om huisdieren en benodigde medicijnen. Afgezien van de bewoners met ademhalingsproblemen, ben ik blij dat er geen slachtoffers te betreuren zijn. We zijn nu bezig om de bewoners te helpen met tijdelijk onderdak en/of de terugkeer naar hun woningen. Mijn dank gaat uit naar iedereen die vanmorgen paraat stond, en in het bijzonder naar de twee dames, die als buurtbewoners geheel vrijwillig al heel vroeg kwamen helpen met koffie en broodjes voor de bewoners. En dank uiteraard voor de uitgebreide inzet van alle hulpdiensten.”